Snart kan du få politi-mailen på telefonen

Påsken kan bli den siste ferien du er tvunget til å ta helt fri.

Publisert Sist oppdatert

Fram til og med denne påskeferien har det ikke vært mulig for politifolk å la seg forstyrre av e-post fra jobb i ferien. Men nå har IKT-avdelingen jobbet fram en løsning som kan gjøre at e-posten kan sjekkes også utenfor kontortiden.

Det bekrefter IKT-direktør i POD, Cato Rindal.

– Det er under utprøving en løsning for e-post på mobiltelefon og nettbrett i politiet.

Rindal opplyser om at dette på ingen måte handler om at de legger opp til at etatens ansatte skal pålegges å være tilgjengelig på e-post utenfor arbeidstid, men at de har fått innspill om at det har vært behov for en enklere løsning for e-post på mobile enheter.

Testes av flere grupper

Rindal sier det lenge har vært mulig å nå e-posten gjennom Mobiliti.

– Men den løsningen er ikke optimalisert for bruk på enheter med små skjermer. Løsningen som er tatt fram er laget for mobiltelefoner og vil gi en enklere hverdag ved at brukere har tilgang til e-post også utenfor kontoret.

Nå er løsningen på prøving hos en testgruppe.

– Løsningen er under utprøving hos en testgruppe som består av representanter for ulike brukergrupper, som operativt personell, IT og ledelse. Foreløpig tilbakemeldinger er positive, forteller Rindal.

Kan være klar om få måneder

Dersom du er av typen som gjerne sjekker jobb-e-posten og selv lar deg forstyrre i ferien, kan påskeferien bli den siste ferien du ikke har anledning til nettopp det.

– Når vil en slik løsning eventuelt være klar for politifolk flest?

Før løsningen settes i ordinær produksjon må instruks og føringer for bruk besluttes og etaten informeres om disse. Instruksen er under utarbeidelse og kvalitetssikring i etaten. En konkret dato for når løsningen vil være tilgjengelig for ansatte i politiet er vanskelig å gi, siden instruks og teknisk løsning må harmonisere. Men POD håper løsningen kan lanseres før sommerferien, sier Rindal.