Sjekk ut London-politiets trojanske hest

Et solid stykke kjøretøy sørger for sikkerheten til betjentene i ordenspolitiet i London.

Publisert Sist oppdatert

Marineblå og i knallhard, kaldt metall, står Ford Rangeren parkert på London-politiets treningsanlegg i Gravesend utenfor London. Dekket av gitter og tunge plater. Dette er en solid bil.

– Den er fullstendig skuddsikker. Bokstavelig talt en ganske bombesikker bil, konkluderer Niel Pollock i det engelske politiet.

Han trener til daglig politifolk i å håndtere opprør og store folkemasser. I tjenesten kan bruken av den store bilen være nødvendig.

– Bilen kan vi benytte til å kjøre inn folk med ikke-dødelige våpen i store folkemengder, og vi kan også bemanne opp med andre mannskaper om det blir nødvendig. For eksempel bevæpnet politi. Hvis det blir så mye uro i gatene, med gjenger som har tilgang til våpen, så kan vi ta i bruk disse bilene, forklarer Pollock.

Brukes som skjold

Og bilens utseende vitner om en bil som kan benyttes i harde slag. I tillegg til at den er solid bygget, har den hull våpen kan rettes ut av.

– Bilen kan benyttes som et skjold eller som en ekstra beskyttelse av våre mannskaper.

– Hvor mange tar den?

– Offisielt er det plass til 6… svarer Pollock.

– Men det er plass til flere hvis vi trenger å redde noen. Man kan få inn opptil 20 mennesker her.

Slik kan bilen benyttes som en slags trojansk hest, selv om dens ytre avslører at den utvilsomt tilhører politiet.

– Vi kan kjøre den inn og enten få inn mannskaper, eller evakuere. Har vi mannskaper i en folkemengde som risikerer å bli isolert, så kan vi kjøre inn en slik bil og hente betjentene. Den kan i ytterste konsekvens også plukke opp sivile.