Vegard Kristiansen er hovedverneombud i politiet i Salten-regionen. Han bekrefter at det er utfordringer internt i Bodø-politiet.
Vegard Kristiansen er hovedverneombud i politiet i Salten-regionen. Han bekrefter at det er utfordringer internt i Bodø-politiet.

Roper varsko om tynn bemanning i Bodø

Ansatte mener Nærpolitireformen flytter folk fra gata til kontorene.

Publisert Sist oppdatert

Det er i en nyhetssatk på det lokale nettstedet Bodø Nu at de ansatte nå sier ifra om konsekvensene av reformen i Nordlands-hovedstaden.

– Det er en fortvilt situasjon, beredskapen går rundt på et absolutt minimum, sier hovedverneombud Vegard Kristiansen, etter at færre ansatte enn før patruljerer gatene i Bodø.

En anonym ansatt forteller at han er bekymret for egen trygghet og publikums sikkerhet, ettersom ansatte blir trukket inn til leder- og prosjektstillinger. Ifølge Bodø Nu, som omtaler situasjonen som et politiopprør, skal denne oppfatningen være utbredt blant de ansatte.

Blant annet reduseres vaktlagene fra fire til tre personer. Siden rollene som operatører ved operasjonssentralene rendyrkes, vil ikke operatørene lenger utføre også andre oppgaver. Dermed blir det flere oppgaver på de andre politibetjentene.

LES OGSÅ: Derfor kan distriktene få utfordringer med bemanning.

– Politets Fellesforbund har advart mot dette i tre år. Bemanningen er i utgangspunktet sårbar og nå er det prekært. Veldig mye av rekrutteringen til de nye fagmiljøene skjer fra operativ bemanning, og man klarer ikke fylle på med folk, sier Vegard Kristiansen.

Ansatte forteller også at sykemeldingene øker, som følge av økt arbeidspress.

Politimester Tone Vangen lover at distriktet skal ansette flere, men kan ikke love flere politifolk på gata.

– Bodø politistasjon merker at det dannes nye fellefunksjoner i Nordland. Det går ikke heltsmertefritt. Det er helt reelt at situasjonen oppleves vanskelig og krevende, og at arbeidspresset er høyt. Akkurat nå er det færre enn ønskelig ved Bodø politistasjon, men vi jobber med løsninger. Vi har en overgangsperiode og det er behov for å ansette flere ved Bodø politistasjon. Vi skal for eksempel ansette nye arrestforvarere, sier Vangen til Bodø Nu.