Politibil.
Politibil.

Politiet krever dagbøter av Møller Bil

Vestfinnmark politidistrikt krever 200.000 kroner i dagbøter for en utrykningsbil som ble levert nesten fire måneder for sent.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Passaten til Vestfinnmark politidistrikt skulle vært levert 6. januar. Først den 24. april var utrykningsbilen på plass i Hammerfest.

Krever 200 000 – tilbys 10 000

På grunn av forsinket leverande vil distriktet kreve kompensasjon i form av dagbøter, i henhold til kontrakten. I et brev til Harald A. Møller har politimester Torbjørn Aas beregnet kravet til 200 000 kroner.

Leverandøren avviser både krav og ansvar, men tilbyr en rabatt på 10 000 kroner. – Vest-Finnmark Politidistrikt er dessverre rammet av forhold som Harald A. Møller ikke kan holdes ansvarlig for, svarer Lars Erik Norum, som leder firmabil-avdelingen hos Møller.

Fellesferie

Ifølge Norum var bilen til Finnmark nummer 59 i rekken. Tidligere har Politiet bestilt i gjennomsnitt 87 biler i året, og han mener at det derfor skulle være tilstrekkelig å ha et produksjonsmål på 100 biler i året.

– Prototypen ble godkjent i juli måned, og oppstart av produksjonen ble rammet av fellesferien, skriver Norum. Den siste drøye månedens forsinkelse kom på grunn av mangel på erfaring i serieproduksjon. Bortsett fra den, mener han at politidistriktet har vært informert om beregnet leveringstid hele tiden. Mangel på erfaring i serieproduksjon førte til en ekstra måneds forsinkelse.

Vurderer rettssak

Nå vurderer Vestfinnmark politidistrikt å gå til retten for å få dagbøter.

– Etter at svarbrevet fra Møller kom, har vi i dag tatt kontakt med PDMT for å komme i en dialog om hvordan vi skal ta dette videre, forteller administrasjonssjef Jan Rudi Pedersen.

– Vi har besluttet at vi ønsker å ta dette videre. Da får vi se hvilken kanal vi kjører det i. Rettssak kan være en mulighet. Vi må ta den dialogen med PDMT først, og få et råd fra dem, men i utgangspunktet ønsker vi å ta den saken videre, sier Pedersen.