– Stemmer ikke, sier politidirektør Humlegård om at POD skal ha anbefalt ni distrikter.
– Stemmer ikke, sier politidirektør Humlegård om at POD skal ha anbefalt ni distrikter.

POD: – Ingen endring i anbefalingen

Politidirektoratet mener de ikke har anbefalt ni politidistrikter, selv om beredskapsdirektøren har sagt det til Politiforum.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding på politi.no skriver Politidirektoratet (POD) at det ikke er riktig at de har anbefalt Justisdepartementet å etablere ni politidistrikter.

I et intervju Politiforum gjorde med beredskapsdirektør Kaare Songstad i går og som ble publisert i dag sier Songstad følgende:

– Det stemmer at vi har anbefalt ni politidistrikter til departementet. Dette har vi anbefalt i et skriv til departementet.

Til TV2 bekrefter POD at Songstad ikke er feilsitert. Men at de har anbefalt ni distrikter er ikke riktig. Det riktige skal være inntil ti.

– Misforståelse

Humlegård mener oppslaget i Politiforum beror på en misforståelse og at intervjuet med Kaare Songstad handlet om gjennomføringen av stabskurs. POD påpeker at antallet distrikter besluttes politisk og at det ikke er kjent når beslutningen fattes.

– Politidirektoratet har anbefalt Justisdepartementet å etablere inntil ti politidistrikter. Det har vært kjent over lenger tid at det er vår anbefaling, og det er ikke endret. Vi har ikke på noe tidspunkt vært mer konkrete enn det, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård i pressemelding.

POD vil ikke kommentere påstanden om direktoratet foregriper demokratiske prosesser ytterligere, og vil ikke la seg intervjue utover pressemeldingen. Politiforum har derfor ikke fått stilt oppfølgingsspørsmål til sitatene fra Songstad i går og annen dokumentasjon på at direktoratet har anbefalt ni distrikter.

Sitatet fra beredskapsdirektør Songstad var i går ettermiddag gjennom sitatsjekk uten innvendinger.