Økokrim fortviler over ivrig spamfilter

Viktig epost til de ansatte blir stoppet og nå har Økokrimfått nok av feilen.

Publisert Sist oppdatert

- Det er kjedelig at problemene våre ikke har blittprioritert, sier Økokrim-sjef Einar Høgetveit til tv2nyhetene.no

Ifølge TV.no sliter økokrim med at viktig epost ikke kommerfrem til medarbeiderne. Årsaken er at meldingene stopper i spamfilteret tilPolitiets data- og materielltjeneste.

- Det er til dels viktige epost som helt feilaktig stoppes.Avsender antar at vi mottar eposten og har forventninger som vi naturligvisikke kan oppfylle. Vi fremstår som arrogante og lite seriøse som ikke svarer,heter det i et skarpt brev Økokrim har sendt til Politidirektoratet. IfølgeØkokrim får det overivrige spamfilteret konsekvenser i form av praktiskeproblemer og forsinkelser.

- Det mest skremmende er helt klart tanken på hva vi aldrimottar. For eksempel har medarbeidere hos oss vært anmeldt til Spesialenhetenfor politisaker, beskyldt for å ha holdt tilbake opplysninger som skulle havært sendt i epost, skriver sjefen for Økokrim.

Språkbruken til Økokrim stiller Politiets data- ogmaterielltjeneste undrende til.

- Vi har jo vært i muntlig dialog om dette teamet, men harikke fått beskjed om at konsekvensene var så alvorlige som Økokrim nåbeskriver. Men vi forstår jo frustrasjonen, sier Per Håvard Pedersen -avdelingsdirektør i PDMT, til tv2nyhetene.no.