Bandet Slipknots konserter er preget av lommetyverier blant publikum. Også i Oslo.
Bandet Slipknots konserter er preget av lommetyverier blant publikum. Også i Oslo.

Lommetyvene herjet på metal-konsert

Oslo-politiet tok to lommetyver og leter etter eierne til hele 33 mobiltelefoner, som ble stjålet under Slipknot-konserten i Oslo Spektrum i går. Internasjonal bande står trolig bak.

Publisert Sist oppdatert

Tross en god konsert til terningkast fem i riksavisene, fikk mange i publikum ødelagt konsertopplevelsen i Oslo Spektrum i går kveld.

Lommetyver stjal nemlig hele 33 telefoner under Slipknot-konserten, forteller Morten Drægni ved Vinningsgruppen på Sentrum politistasjon.

– Vi tok to personer og kartlegger videre om det er flere. Trolig vil flere bli etterlyst. Nå sporer vi opp eiere og det er mulig å få igjen telefonen sin hvis man ringer til Oslo-politiet og Vinningsgruppen, sier Drægni.

Hele 33 telefoner ble stjålet. Hovedsaklig toppmodeller.
Hele 33 telefoner ble stjålet. Hovedsaklig toppmodeller.

Telefonene politiet viser fram til Politiforum er stort sett toppmodeller, og Vinningsgruppen beregner gateverdien til rundt 130.000 kroner for mobiltelefonene som ble stjålet under én konsert.

– Dette er profesjonelle som vet hva de går etter. De fjerner batterier for å forhindre sporing av telefonene. Vi er fornøyde med å ha tatt to lommetyver blant 5000 publikummere, slår Drægni fast.

Internasjonal bande følger bandet

De to lommetyvene som stjal telefonene under konserten i går, er trolig en del av en internasjonal bande med lommetyver som følger konsertene til heavy metal-bandet Slipknot.

Britiske medier meldte i januar at mer enn 200 telefoner forsvant under bandets turné i Storbritannia forrige måned. Også under bandets konsert i Luxembourg ble det stjålet flere telefoner.

En Iphone 6, som på bildet, kan koste opp mot 9500 kroner ny.
En Iphone 6, som på bildet, kan koste opp mot 9500 kroner ny.
Morten Drægni og Roar Kvassheim inspiserer beslaget.
Morten Drægni og Roar Kvassheim inspiserer beslaget.

– Etter informasjon fra både åpne kanaler og internasjonalt politisamarbeid gjorde vi en trusselvurdering vi valgte å følge aktivt opp, ved å være til stede i Spektrum i går kveld. Spektrum fikk også meldinger om telefoner som forsvant og meldte ifra til oss. Det samarbeidet gjorde at vi fikk bekreftet at det var lommetyver der, forteller sjef for Vinningsgruppen, Roar H. Kvassheim.

Mye tyder på at mange av telefonene tilhører personer som kommer fra utenfor Oslo.

– Det er et band mange rundt omkring i Norge vil se. De kommer for å se bandet de elsker, men får en god opplevelse ødelagt. Det er leit, sier Kvassheim.

Tipser kolleger i andre land

– Nå har vi fått vist at Oslo er et vanskelig sted å jobbe for lommetyvene, sier Kvassheim til Politiforum.

Morten Drægni sier de har tipset kolleger i Stockholm og København, der Slipknot spiller konsert i morgen og fredag.

– Vi har varslet våre samarbeidspartnere der. Så får vi se om det er flere som blir tatt. Nå håper vi eierne av telefonene melder seg, så de kan få de igjen, avslutter Drægni.