Under den store skinnjakken og i feltstøvlene er det faktisk et menneske med følelser, ikke bare en «politibetjent».
Under den store skinnjakken og i feltstøvlene er det faktisk et menneske med følelser, ikke bare en «politibetjent».

– Ikke bare en tøff skinnjakke

Opplevelser som resten av samfunnet ikke ser er en del av poilitihverdagen. Disse gjør sterkt inntrykk på politibetjenter som faktisk er mennesker de også - derfor deler politibetjenten sin historie.

Publisert Sist oppdatert

Gutten er tom i blikket. Han ser på meg. Blikket er apatisk og undrende. På samme tid. Gutten ser ut til å ville spørre meg om noe. Men det kommer aldri noen spørsmål.

Hva er det som har skjedd? Hva har denne gutten opplevd i sitt korte liv?

Slik beskriver politibetjent Bjørn Druglimo sitt møte med en liten gutt på et krisesenter. Etter at han delte historien sin «Visst finnes det engler» i Tønsberg Blad har den gått varmt på internett. Titusenvis har til nå lest historien om gutten som har opplevd det ingen skal oppleve.

Du kan leseleserinnlegget i sin helhet her.

– Bakgrunnen for historien er en opplevelse jeg hadde i tjenesten for noen år siden da jeg møtte en gutt på et krisesenter, sier forfatteren av innlegget, Bjørn Druglimo.

Druglimo var på jobb da han møtte gutten. Et møte gjennom blikkontakt som gjorde et sterkt inntrykk på politibetjenten.

Bjørn Druglimo,
Bjørn Druglimo,

Nå, etter noen år, bestemte han seg for å dele det med flere.

– For meg er dette en hyllest til de som jobber på krisesentrene landet over, sier Druglimo.

Som etterforsker har han jobbet tett med krisesenterapparatet i mange år og har bare gode ting å si om arbeidet som gjøres der.

– De er for meg hverdagshelter som fortjener all hyllesten de kan få, sier Druglimo.

I tillegg er det et underliggende, ubehagelig budskap om at barn faktisk blir slått. Barn som blir slått og mishandlet av de som står dem nærmest – av de som skal ta vare på dem – av de som egentlig kun skal elske dem.

– Når politifolk opplever slike ting på jobb, tror du det er viktig at dette deles med oss andre?

– Ja, det er mange av oss som har sterke følelser og tanker om slike temaer, og jeg tror det er bra at samfunnet er klar over dette. Voldssaker mot barn er noe politifolk i hele Norge bryr seg om. Jeg synes det er positivt at politibetjenter viser at vi også er mennesker. Ikke bare en tøff skinnjakke. Det vil hele etaten tjene på, sier Druglimo.

Han sier han mener det er bra at polititjenestemenn kan løfte fram ting som resten av samfunnet kanskje ikke ser.

– Så lenge det er et fornuftig budskap så synes jeg det er positivt at politibetjenter forteller om sine erfaringer. Men saken må være relevant, sier Bjørn Druglimo.

Les «Visst finnes det engler» her.