Bård Stensli fikk Politiets Fellesforbunds Ildsjelpris under PF-landsmøtet i Bodø.

Hedret for kampen for mangfold

Bård Stensli fikk Politiets Fellesforbunds «Ildsjelpris» for sitt langvarige engasjement for mangfold og likestilling i politiet.

Publisert Sist oppdatert

Stensli er primus motor for politiets deltakelse i homoparaden, og har i mange år fungert som en uoffisiell talsperson for homofile i politiet.

Tirsdag ble han hedret av Politiets Fellesforbund (PF) for sitt engasjement.

– Bård Stensli har gjort en uvurderlig innsats, og har gitt et ansikt til homofile i politiet. Det er en stor ære for meg å overrekke deg PFs «Ildsjelpris» for den jobben du har gjort, sa PF-leder Sigve Bolstad fra podiet da Stensli fikk prisen.

– Stor opplevelse

Stensli begynte i politiet i 1988, og har i mange år vært åpen om at han er homofil. Nettopp åpenheten har vært viktig for ham hele veien.

– Det jeg så fra starten av i politiet, var viktigheten av større åpenhet i etaten. Det har jeg ønsket meg hele tiden, sa Stensli i sin takketale.

Han var selv med på å dra i gang politiets første uniformerte deltakelse i homoparaden i 2005. Da var det bare en håndfull politifolk som deltok - en stor kontrast til årets parade, hvor langt over 100 politiansatte stilte opp.

– Det som skjedde i år var veldig stort for meg. At politiet går i paraden har stor betydning for de som ser oss. Jeg er veldig stolt over alle kollegene som stilte opp i den paraden. Det er ingen selvfølge at de går der. Det var faktisk både homofile, bifile og heterofile i paraden. Uten alle hadde vi ikke klart å være så mange, sa Stensli om årets paradedeltakelse, som også ga politiet Europrides paradepris.

Utfordret landsmøtet

Prisvinneren brukte store deler av talen til å takke de som har bidratt i arbeidet for mangfold og likestilling i politiet - blant dem Liv Ova Graham fra PF. Han benyttet også tiden på talerstolen til å oppfordre til enda større og bredere engasjement til neste år.

– Jeg vil utfordre dere på landsmøtet til å bli med på Skeive dager, eller til å ta kontakt med mangfoldskontakten i ditt politidistrikt, for å finne ut av hva PF kan bidra med i denne saken. Det er en oppfordring herfra!

Stensli understreket at det var flott å se fagforeningen bidra under årets Europride.

– Jeg tenker at PF kan være en vaktbikkje i denne sammenhengen framover, formanet Stensli, før han takket for seg.

– Tusen takk for prisen! Jeg er veldig stolt av å ha mottatt den!

Bård Stensli fikk Politiets Fellesforbunds Ildsjelpris under PF-landsmøtet i Bodø.
Powered by Labrador CMS