Forlenger den midlertidige bevæpningen med ti dager

Fortsatt bevæpning inn i julemåneden.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Politidirektoratet på sine nettsider.

Den midlertidige bevæpningen med pistol av uniformert innsatspersonell utvides dermed til 10. desember. I morgen, den 1. desember, var fristen for dagens forlenging.

POD skriver på sine nettsider at bakgrunnen er at de venter på avklaring etter terroren i Europa.

– Bakgrunnen for beslutningen er ikke et endret trusselbilde, men at POD vurderer det som nødvendig å opprettholde forhøyet politiberedskap inntil PST og politiet er gitt tilstrekkelig tid til å vurdere det nasjonale trusselbildet i lys av den siste tids hendelser i Europa.

Skulle avsluttes, men ble opprettholdt

Opprinnelig bestemte Politidirektoratet at den midlertidige bevæpningen av politiet skulle opphøre 17. november. Den beslutningen ble opprettholdt også etter at terrorhandlingene i Paris hadde skjedd, men etter å ha tenkt seg om og snakket med særorganene sine, bestemte Politidirektoratet likevel for å utsette avvæpningen.

Fristen for ny utsettelse var 1. desember, men nå skyves altså denne fristen igjen. Politiet har gått over ett år, siden 25. november 2014, med våpen.

LES OGSÅ: Ett år med bevæpning: – Barna kommer fortsatt løpende

I forrige uke kunne Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen fortelle landsmøtet til Politiets Fellesforbund at regjeringen skal sette ned et offentlig utvalg som skal utrede bevæpning av politiet. Utvalget skal blant annet evaluere det siste året med bevæpning, og arbeidet med dette skal starte opp så snart som mulig.