- En fornærmelse mot folk i Dalane

Etter Politiforums avsløringer om situasjonen i Dalane harikke reaksjonene latt vente på seg.

Publisert Sist oppdatert

Stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim (V) mener det er enfornærmelse mot folk i Dalane når justisministeren mener politipatruljer kankalles inn fra Sandnes eller Stavanger i nødstilfeller, skriver VG Nett.

I helgen ble en vekter bedt om å pågripe en promillekjører iEgersund, fordipolitiet ikke hadde tid.

Ifølge stortingspolitiker Gunnar Kvassheim (V), som selv erfra Egersund, er det ikke uvanlig at folk blir avvist når de ringer politiet iområdet.

- Da fire kommuner i Dalane-området ble slått sammen til ett politidistrikt fornoen år siden, var det for å gi folk et bedre tilbud. I stedet sliter politietofte med å fylle opp vaktlistene. Jeg har fått flere henvendelser fra folk iområdet som har fått beskjed om at det ikke er folk på jobb når de har prøvd åringe politiet, sier Kvassheim til VG.

Venstre-politikeren mener noen få hundre tusen kroner kunnebidratt til at politiet i Dalane-området kunne fylt opp vaktlistene.

- Jeg sendte justisministeren et skriftlig spørsmål om politiets økonomiskesituasjon i området tidligere i år, og fikk til svar at patruljer kunne rykkeut fra Sandnes eller Stavanger om det manglet folk i området. Det er å betraktesom en fornærmelse mot folk i Dalane når man kjenner til avstandene der ute.Jeg syns Storberget burde ta seg en tur til dette distriktet og se påforholdene, sier Kvassheim til VG Nett.

Både publikum og butikkeiere i Egersund frykter nå at politimangelen i Dalane skal lokke kriminelle til byen i helgene, melder nrk.no.