Dirigenten

De tre siste landsmøter har Reidar Gaupås vært en avdirigentene som har holdt orden på talerlister, taletider og innkomne forslag.

Publisert Sist oppdatert

- I jobben som dirigent må jeg være skikkelig konsentrert.Oppe på podiet er dirigenten veldig synlig for alle i salen. Gjør vi en feil,kan vi ikke gjemme den bort. Fokuset er å lede debattene med humor og et godtklima. Selv om vi som dirigenter styrer, må det for deltagerne i salen væreveldig klart at det er landsmøtet som bestemmer, sier Reidar Gaupås, til dagliglensmann på Karmøy.

Han erkjenner at det er et kryssende press som dirigenteneutsettes for. Tidsrammen er satt, samtidig er det viktig å få en god debatt, ogfå frem det gode i talerne. Forutsigbare rammer for taletid, samtidig som detskal ikke være dødtid.

- Vi må få øyekontakt, ligge i forkant, tenke alternativer -alt på direkten med over 200 delegater. Og det er greit å vite at en femminutters pause bestandig blir 10 minutter, og da er det nødvendig å minne omat det ikke skal være 15 minutter. Samarbeid er nøkkelen. Samarbeid medforbundsstyre, redaksjons­komité, innpiskere og delegatene. Det gjelder å væreforberedt og ha en rettferdighet ut i salen, sier Gaupås.