Delta-sjef Anders Snortheimsmoen begynner som foreleser på Politihøgskolen på nyåret. Her intervjues han i etterkant av 22. juli 2011.
Delta-sjef Anders Snortheimsmoen begynner som foreleser på Politihøgskolen på nyåret. Her intervjues han i etterkant av 22. juli 2011.

Delta-sjefen til PHS

Delta-sjef Anders Snortheimsmoen forlater Beredskapstroppen og starter som foreleser på Politihøgskolen (PHS) etter nyttår.

Publisert Sist oppdatert

- Det stemmer at Snortheimsmoen skal jobbe hos oss etter nyttår, bekrefter Per Olaf Torkildsen.

Han er leder for operativ seksjon, avdeling for etter- og viderutdanning ved PHS, og er meget fornøyd over å få Snortheimsmoen med på laget.

- Ja dette er noe vi ser fram til. Snortheimsmoen besitter en unik kompetanse etter mange år i Beredskapstroppen, som vi kan ha god nytte av ved PHS, sier Torkildsen til Politiforum.

Delta-sjefen skal jobbe med fag som omhandler beredskap og sivil krisehåndtering, og inngå i Beredskapstroppens egne utdanninger på PHS.

- Dette blir nå også en egen utdanning som utgjør 30 studiepoeng, mot tidligere hvor vi har hatt kurs, forteller Torkildsen.

- Vi er veldig glade for få inn Snortheimsmoen. Han er en operativ politimann som vi har god bruk for og gjerne vil ha inn, og han har lyst til å starte hos oss, så dette er gjensidig.

Det formelle ikke er ikke helt på plass ennå, så en startdato er ikke satt, men det antydes at det kan bli 2. februar. Delta-sjefen skal innbeordres ved PHS, i første omgang ut 2014. Det betyr at hans formelle ansettelse fortsatt vil være Oslo politidistrikt, men at han skal jobbe ved PHS.

- Hvis forholdene ligger til rette for det, vil innbeordningen så forlenges med et år av gangen, forteller Torkildsen.