Ber politiet roe seg ned

Normal021falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:"Vanlig tabell";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin:0cm;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:10.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:#0400;mso-fareast-language:#0400;mso-bidi-language:#0400;}Mener politiet må vise edrulighet.

Publisert Sist oppdatert

Politiet skaper unødig frykt i befolkningen og kjører lønnskamputenfor lønnsforhandlingene, mener stortingspolitiker og medlem i justiskomiteen Thomas Breen (Ap).

- Jeg får ganske mange henvendelser fra personer som blirredde når media skriver om krise i politiet. Politiet skal ifølge egenformålsparagraf skape trygghet i befolkningen. Det gjør de ikke nå, sier ThomasBreen til Stavanger Aftenblad.

Han ønsker ikke å gi fortvilede politifolk munnkurv.

- Også regjeringen innser at det er utfordringer i politiet.Men det må gå an å utvise edruelighet, bildet er mer nyansert enn det framstårnå, sier Breen som er medlem i justiskomiteen på Stortinget.

Ifølge Stavanger Aftenblad tilbakeviser Thomas Breen mye avdet Politiets Fellesforbund har sagt gjennom media.

«Flinke polititjenestemenn slutter i stor stil, for å gå tilbedre lønn i det private.»

- Det problemet er slett ikke så stort som de sier.

«Politiet får for lite penger.»

- Nesten alle politidistriktene satt igjen med penger ifjor. Det er bra med budsjettdisiplin, for all del, men dette viser at det ikkenytter å bare pøse på med penger.

«Volden blir råere, kriminaliteten øker»

- Halvårsstatistikken for i år viser tvert om atkriminaliteten går ned, for eksempel har vi halvert antall drap de siste 15årene. På noen områder øker tallene, men det skyldes ofte bevisst arbeid for åfå fram mørketallene.