Bilavgjørelse i august

Politiets nye patruljebil har blitt testet. Anbudsprosessen blir sannsynligvis avgjort over skoleferien.

Publisert Sist oppdatert

Som Politiforum tidligere har skrevet, står kun én billeverandør igjen – fem av seks biltilbud ble vraket fordi de ikke oppfylte kravspesifikasjonene. Spørsmålet blir dermed om det gjenstående alternativet, VW Passat 4Motion, oppfyller alle kravene.

Avviser påstander

I en pressemelding 31. mai avviste PDTM at de stiller for strenge krav til de nye patruljebilene, slik at det var umulig for alle bilprodusentene å komme med realistiske tilbud.

«Polititjenestemenn har i dag med seg mye utstyr i bilene. Slikt verneutstyr, våpenskrin og annet operativt materiell krever stor lastekapasitet. Ved utrykning må en politibil kunne klare god akselerasjon, selv med tung last.

Kravspesifikasjonen gjenspeiler disse forholdene. Det er altså ikke snakk om ”luksusbiler” eller unødvendig strenge krav, slik enkelte har påstått», skrev PDMT da.

Testet ut

Kommunikasjonsdirektør Espen Strai i PDMT ønsker ikke å kommentere hvor mange eller hvem som har lagt inn anbud, men sier til Politiforum at det ble gjennomført tester i begynnelsen av juni – både av patruljebil og andre biler.

– Da testet vi alt som er. Så skal vi se om det matcher opp mot de kravene vi har satt, og om det faktisk reelt sett er slik de har påstått i tilbudene sine. Hvis resultatene er gode, vil vi tildele etter vurdering av dem. Hvis det viser seg at de ikke har levert, så må anbudet avvises, sier han.

I august

Hvis tilbudet fra Møller bil blir avvist, betyr det at hele anbudsprosessen må startes på nytt, med nye kravspesifikasjoner, og de forsinkelser det medfører. En avgjørelse er først ventet over sommerferien.

– Vi kommer til å avgjøre bilsaken til høsten, slik det er blitt lovet, forklarer Strai.

Målet er at en prototyp skal være klar til november. For å rekke dette, må sannsynligvis avgjørelsen tas i august – så gjenstår det å se om PDMTs krav blir oppfylt, slik at det finnes en bil å lage prototyp av.

Powered by Labrador CMS