Runar Arnesen er ny lokallagsleder i PF i Østfold.

Runar Arnesen tilbake som lokallagsleder etter kampvotering

Nestleder i Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold, ikke gjenvalgt.

Publisert Sist oppdatert

I går kveld ble Runar Arnesen (52) valgt som lokallagsleder i PF Østfold, fem år etter at han ga seg til fordel for et vikariat som ordenssjef i Fredrikstad i 2010. Senere har han også fått med seg FN-tjeneste i Haiti.

Men lysten til å gjenoppta tillitsmannsarbeidet ble for sterk.

− Så da jeg fikk flere oppfordringer til å stille som lederkandidat, kjente jeg at jeg hadde motivasjonen. Det er dette med gamle sirkushester og manesjen, sier Arnesen og smiler.

− Jeg setter pris på å komme i posisjon til å være med på å ta beslutninger, være med der det skjer, og være med på å påvirke til medlemmenes beste.

Flere års erfaring som lokallagsleder

Arnesen var lokallagsleder for PF Østfold i 2005-2010, og har også erfaring fra seks år i PFs forbundsstyret. I høst ble han av PF-landsmøtet valgt inn i kontrollnemda som skal tilse at forbundsstyret jobber innenfor vedtektene og følger opp landsmøtevedtakene.

Frem til i går kveld hadde han stilling i Østfold politidistrikt i stilling som rådgiver på administrativ enhet. Der har han blant annet arbeidet med å lede et kompetansesenter for arbeidstidsordninger.

− Da jeg fikk den jobben, var det en fordel at jeg tidligere hadde vært lokallagsleder, og kunne godt arbeidstidsbestemmelsene (ATB). Nå har jeg jobbet med dette fra arbeidsgivers ståsted, så jeg mener jeg skal komme inn på dette godt skodd for oppgavene som venter på det område, erkjenner Arnesen når vi spør.

− Hva synes du om å være tilbake?

− Jeg er veldig motivert. Vi går inn i en spennende, men utfordrende tid. Jeg er glad i utfordringer, og ser at det er viktig at Politiets Fellesforbund på en god måte ivaretar medlemmene i omstillingsperioden som nå kommer. Vi vet det som kommer vil medføre usikkerhet med hensyn til både arbeidssted og arbeidsinnhold for mange medlemmer. Vi skal ivareta alle medlemskategorier og jeg gleder meg til å ta fatt sammen med et godt styre her i PF Østfold, sier Arnesen.

Slo PF-nestlederen i valget

Arnesen ønsker ikke å kommentere det at han slo sittende lokallagsleder med 56 mot 40 stemmer.

– Men jeg vil takke Unn Alma Skatvold for jobben hun har gjort gjennom drøye fire og et halvt år, og jeg håper og tror at vi skal ha et godt samarbeid fremover gitt hennes rolle som forbundsnestleder, sier Arnesen.

Han ser frem til å samarbeide med politimesteren som arbeidsgiver.

– Jeg ser frem til spennende utfordringer, sier Arnesen. Som i dag er i gang som lokallagsleder i PF – Østfold.

Unn Alma Skatvold gratulerer Arnesen som nye lokallagsleder.

− Han overtar en flott gjeng med tillitsvalgte som kommer til å både stille krav og levere. Det er viktig å bruke hele laget. Man kan ikke drive et lokallag på over 600 medlemmer alene. Jeg kommer til å savne dem, det er en fantastisk gjeng, hilser Skatvold.

Powered by Labrador CMS