Dugnadshelgen sterkt kritisert

- Ga utblåsningsrekord.

Publisert Sist oppdatert

Aldri før har en artikkel på PFs hjemmeside skapt så voldsom debatt som i saken om overtidshelgen før jul.

Når januar startet var det skrevet 340 innlegg (!) under artikkelen «Aksjon mer politikraft» www.pf.no/id/12251 på pf.no. Veldig få gir støtte til at aksjonen i det hele tatt burde vært avholdt. Andre ber kolleger holde munn.

Få av debattantene skriver under med fullt navn. Også sivilister og eks-politifolk har kastet seg på debatten, som «tar av» for enkelte. Her får Storberget, Killengreen, politimestre og lokale sjefer så øra flagrer. En mener sågar at redaktøren av herværende blad ikke burde fått fornyet tillit, mens de som mener Killengreen ikke bør få fornyet åremålstillit, er noen flere.

«En ventil» kaller en politiansatt debatt-tråden. Her blåses det ut, etter at politimestre og PF-lag var enige om å vise betydelig politikraft siste helgen før jul - som et bevis på hvordan det kan se ut en helg dersom det gis tilstrekkelig med ressurser til det.

«Dugnad? Ja, det legger nok skikkelig press på regjeringen. Opp som en løve, ned som en skinnfell», skriver en. Enkelte distrikter hadde full overtidsbetaling, mens andre gjorde dette på dugnad.

- Men politimesteren bidro visst med pizza, «jubler» en.

- Å jobbe for mat var noe trellene måtte gjøre. Håper dere tar med en pizza­bit til barn og kone, slik at de også kan legge seg mett, svarer en som tydeligvis tror det bare er menn som skriver innlegg.

På debattforumet har OT-helgen blitt til herlig samrøre mellom ressurser, m­åltall, budsjetter - og ikke minst risiko.

Politifolk blir satt opp mot farlig f­isking, utsatte bønder, stillas-­balanserende snekkere og andre arbeidstakere som har en eller annen form for risiko forbundet med yrkesutførelsen.

En «LO-organisert» strør salt i politi sårene og skriver:

«Politiet kjenner ikke sin b­esøkelsestid. Dette er fullstendig feil tidspunkt å kreve mer betalt. Det kommer til å bli et «nulloppgjør» til våren og mange tusen blir arbeidsledige. Om Storberget bruker skattebetalernes penger til å premiere politiet så blir det fullstendig feil signal. Det kommer ALDRI til å skje. Dette vet Storberget. Dere i politiet kommer ikke til å få ei krone ekstra i 2009. Mulig dere fortjener det men ikke før om noen år».

Stanset kritisk debatt

Webansvarlig hos Politiets Fellesforbund stanset til protester debatten på hjemme­siden 5. januar.

- Hvorfor?

- I ettertid ser jeg at det var litt korttenkt av oss. Tilbakemeldinger gjorde at vi nå har åpnet den aktuelle saken for debatt igjen. Årsaken til at vi stanset debattmuligheten var at vi har begrenset kapasitet til å overvåke mange og lange debatter. På grunn av redaktøransvaret vi har for alt som ligger på hjemmesiden må vi følge med hele tiden. Etter hvert som vi legger ut nye saker som kan debatteres, stenger vi dermed de «gamle». Det vi oppdaget var at da vi stengte for nye innlegg, var det heller ikke mulig å se de innleggene som allerede lå der. Det var aldri intensjonen, og vi har nå bedt leverandøren av vårt publiseringsverktøy om å sørge for at alle debatter er synlige for brukerne av sidene, selv om det ikke er mulig å legge inn nye innlegg, sier webansvarlig Gry Jorunn Holmen. Hun bedyrer at det aldri var meningen å sensurere PF-kritiske debattinnlegg.

- Debattfora på vår hjemmeside er ment å være til for å gi oss sentralt i PF innspill utenfra, sier Holmen.

Powered by Labrador CMS