Politiposten på Oslo S endelig åpen.

- Denne type poster ønsker vi å se mer av.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Jens Stoltenberg foretok den offisielle åpningen av politiposten på Oslo S fredag formiddag sammen med politimester i Oslo, Anstein Gjengedal og justisminister Knut Storberget.

- Det er viktig å skape trygghet der folk ferdes, uttalte Jens Stoltenberg da han klippet over snoren som symboliserte åpningen av politiposten på Oslo sentralbanestasjon.

For halvannet år siden ble politiposten nedlagt. I dag var det en gldens dag da den ble gjenåpnet. Totalt eråtte politifolk er øremerket tjeneste ved posten.

Det var selvsagt ikke uten grunn at statsminister Jens Stoltenberg var med på åpningen av politiposten. Den mye omtalte politkonflikten fikk en etterlengtet løsning i går og statsministeren mente justisminister Knut Storberget har gjort en kjempejobb for å få til en avtale. Han trakk også frem fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys og politidirektør Ingelin Killengreen.

- Vi har fått en avtale som hele Regjeringen står inne for. Jeg er selvsagt glad at avtalen er på plass, sier Jens Stoltenberg som innrømmer overfor politiforum.no at han har hatt løpende dialog med Storberget den siste perioden før avtalen kom i havn.

Justisminister Knut Storberget understreket at Politiposten på Oslo S er en politiaktivitet han ønsker seg mer av i tiden som kommer.

- Det er viktig å få mer synlig politi ut i gatene som igjen fører til mer trygghet, sier Storberget.

Også politimester Anstein Gjengedal hadde positive ord å si om politiposten.

- Denne type politiposter er viktig for politiet. Nå kan vi flytte oss etter kriminaliteten, og jeg er sikker på at de kriminelle vil merke dette. Jeg tror denne satsingen vi gi resultater på sikt.

Storfornøyd konsernsjef Einar Enger i NSB mener mer synlig politi på Oslo S vil virke preventivt og øke tryggheten; både til publikum og sine egne ansatte.