Politimesteren takker VM-publikum

Politimester Anstein Gjengedal er "imponert" over VM-publikummet.

Publisert Sist oppdatert

Oslo har nettopp lagt bak seg VM 2011 - et gedigent arrangement som har samlet hundretusener av mennesker både i Holmenkollen-anlegget og i sentrum. Arrangementet har totalt sett vært en stor suksess, sett med politiets øyne. Oslo politidistrikt og politimester Anstein Gjengedal vil benytte anledningen til å rose publikum for å ha bidratt til å lage en to uker lang idrettsfest i hovedstaden.

Politimesteren vil takke publikum, frivillige og alle involverte for å ha bidratt til å lage et minneverdig arrangement i og for hovedstaden.

- Vi er imponert over VM-publikummet, og politiet vil berømme alle som har bidratt til den gedigne folkefesten både i Holmenkollen-anlegget og i Oslo sentrum. Sett med våre øyne har arrangementet totalt sett vært en suksesshistorie, sier politimester Gjengedal.

Tatt i betraktning det store antallet mennesker som har vært til stede i Holmenkollen og i sentrum, har politiet registrert svært få hendelser i direkte tilknytning til VM-arrangementene og publikum. Politiet har mottatt anmeldelser for lommetyverier, men det er for tidlig å gi noen eksakte tall på dette.

Oslopolitiets stabssjef, Johan Fredriksen, peker på det gode samarbeidet som oslopolitiet har hatt med arrangøren, Oslo kommune, Ruter, Forsvaret og alle de frivillige.

- Alle har gjort en kjempejobb og bidratt til å gjøre et slikt arrangement mulig. Men VM kunne ikke blitt en slik suksess uten et fantastisk publikum. Både de som har vært på de ulike arenaene og langs løypene oppe i Holmenkollen, og alle som oppsøkte arrangementene i sentrum hver kveld. De har vært positive og samarbeidsvillige, og har på alle måter bidratt til å gjøre Oslo-VM til en ekte folkefest, sier stabssjef Fredriksen.

Se stor reportasje i Politiforums marsnummer.