Volda er en av kommunene som nå får selskap i Møre og Romsdal politidistrikt. Hornindal kommune trekker nemlig nordover.
Volda er en av kommunene som nå får selskap i Møre og Romsdal politidistrikt. Hornindal kommune trekker nemlig nordover.

Grensene i sju politidistrikter endret

Kommuner er sammenslått.

Publisert

Fredag besluttet regjeringen å endre grensene i sju politidistrikter. Som tidligere varslet kunne kommunesammenslåinger påvirke inndelingen av politidistriktene, og nå har det fått følgende utslag:

Oslo, Trøndelag og Troms politidistrikter blir større ved at nye kommuner kommer inn under distriktet. Møre og Romsdal får en kommune mindre i nord, men én mer i sør. Sogn og Fjordane, Nordland og Sør-Øst politidistrikter blir noe mindre, ved at kommunene flyttes ut av distriktet.

Dette er kommunene som slås sammen og som medfører endringer i distriktsgrensene:

  • Skånland kommune og Tjeldsund kommune i Troms og Nordland politidistrikter slås sammen og skal tilhøre Troms politidistrikt.
  • Røyken kommune og Hurum kommune i Sør-Øst politidistrikt, slås sammen med Asker kommune i Oslo politidistrikt.
  • Volda kommune og Hornindal kommuner i henholdsvis Møre og Romsdal og Vest politidistrikt, slås sammen i Møre og Romsdal politidistrikt.
  • Halsa kommune i Møre og Romsdal, Hemne kommune i Trøndelag og deler av Snillfjord kommune i Trøndelag blir til Heim kommune, og legges i Trøndelag politidistrikt.