Medlem nr 13 000

Det var i hovedsak forsikringsordningen som trakk Ragnar Mauset til Politiets Fellesforbund.

Publisert Sist oppdatert

– På vegne av PF så ønsker jeg deg velkommen som medlem nummer 13 000, sier Bente Elisabeth Bugge, leder av Merkantil­utvalget.

Hun møter det nyinnvidde medlemmet, Ragnar Mauset, utenfor Trandum interneringsleir. Han meldte seg inn på det rette tidspunktet, for som medlem nr 13 000 får han en sekk og et reisegavekort på kr 3000.

– Tusen takk. Det er utrolig hvor flaks jeg har med slike ting. Jeg pleier alltid å komme hjem fra tivoli eller lignende med den største bamsen, ler trønderen fornøyd.

Politiet og Trandum, har vært hans arbeids­plass siden februar i år. Før han tok jobben her som avdelingsleder, jobbet han 30 år i Forsvaret.

– Jeg trives kjempegodt i politiet og her på Trandum. Jeg har aldri møtt ansatte med et så stort pågangsmot og humør og som er så lette å jobbe med. Jeg kunne ikke hatt en bedre arbeidsplass, sier det positive tilskuddet til PFs medlemsmasse.

- Hvorfor valgte du PF?

– For det første synes jeg det å fagorganisere seg er veldig viktig for å være en del av fellesskapet. Det er viktig å stå sammen når man kjemper for en sak. Jeg tror man får det bedre i politiyrket, og i arbeidslivet generelt, om man deltar og engasjerer seg. Ellers når det gjelder PF så var forsikringsordningen særlig attraktiv for meg. Man skal lete lenge for å finne en like gunstig ordning, sier Mauset.

Som sivilt ansatt har han et budskap til PFs medlemmer.

– Det er viktig at man har gjensidig respekt for hverandre om man er sivilt ansatt eller politiutdannet. Vi jobber jo alle for den samme saken, sier han.

Sivilt tilsatte utgjør en stadig større medlemsmasse i PF. I dag er 65 prosent av de sivilt tilsatte i etaten medlemmer. Dette gjelder hele 98 prosent av de politi­utdannede.