Politiets majer på verkstedet til Bertel O. Steen ved en tidligere anledning.

Midlertidig stans i leveransen av politiets Mercedes Vito

Avventer godkjenning fra tyske myndigheter.

Publisert

Det er for tiden stans i leveransen av nye Mercedes-Benz Vito, også kjent som politiets maje og store patruljebil. Politiets Fellestjenester bekrefter at det er forsinkelser i leveransen, og at det medfører at fem nye politibiler som er ferdig bygget og klare for levering holdes tilbake.

Ifølge PFT skyldes det at bilene har fått en programvareoppdatering som skal forbedre utslippene fra bilen, og at denne oppdateringen foreløpig er til godkjenning hos tyske myndigheter.

Med alle nye biler som importeres til Norge, skal det følge et såkalt CoC-sertifikat fra fabrikken som bekrefter at bilene er typegodkjente. Dette skal etter det Politiforum erfarer være holdt tilbake i påvente av at programvareoppdateringen godkjennes.

Etter det Politiforum forstår mottar fortsatt Bertel O. Steen, som bygger om bilene til norske politibiler, biler fra bilhavna i Drammen til sitt verksted i Lørenskog. Importen og byggingen pågår altså for fullt, men selve leveransen er stoppet. 

Programvare som jukset med utslipp

I juni ble det klart at Mercedes måtte tilbakekalle 774.000 biler. Ifølge tyske myndigheter hadde nemlig bilene en programvare som la opp til utslippsjuks, ved at programvaren skulle skjule skadelige utslipp under testing av bilene og utslippene.

Jukset skal i hovedsak har dreid seg om nettopp Vito varebiler, som politiets store patruljebil er. Politiforum har ikke fått bekreftet at programvareoppdateringen Vitoene nå må gjennom, har sammenheng med programvaren tyske myndigheter krevde tilbakekalling av bilene for. Timingen er imidlertid sammenfallende.

Politiet har i år som i fjor bestilt mange nye biler, og leverandøren skal ligge an til å selge dobbelt av budsjettert i 2018. Distriktene som har bestilt Vitoer må vente, men PFT sier at leveransen kan gjenopptas så snart programvareoppdateringen er gjort.

Powered by Labrador CMS