FIKK PRIS: Øyvind Verpeide er årets politileder i 2019.
FIKK PRIS: Øyvind Verpeide er årets politileder i 2019.

Han er «Årets leder i politiet»

– Dette er den beste attesten man kan få, sier lensmann Øyvind Verpeide (59), som tirsdag ble kåret til «Årets leder i politiet» under Lederkongressen i Bergen.

Publisert

Verpeide, som er lensmann ved Haram lensmannskontor i Møre og Romsdal, ble tildelt prisen av politidirektør Benedicte Bjørnland, forbundsleder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, og leder av PF Politilederne, Lars Reiersen.

– Det var overraskende og rosende. Jeg får jo prisen takket være medarbeidere som setter pris på meg. Det er den beste attesten man kan få. Så dette setter jeg veldig stor pris på, sier Verpeide. 

LES OGSÅ: Rekordmange nominasjoner til «Årets leder i politiet 2019»

I juryens begrunnelse, som er publisert på Politiets Fellesforbund sine nettsider, står det blant annet:

"Han er opptatt av at de ansatte skal se at de er en del av et større bilde. Han har skapt stor takhøyde, og det er lov å være uenig samtidig som man er lojal til beslutningene.

UTDELING I BERGEN: Her får Øyvind Verpeide prisen av politidirektør Benedicte Bjørnland og PF-leder Sigve Bolstad.
UTDELING I BERGEN: Her får Øyvind Verpeide prisen av politidirektør Benedicte Bjørnland og PF-leder Sigve Bolstad.

Årets leder tar vare på sine ansatte. Han sørger for at problemer blir løst slik at de ansatte kan gjøre en best mulig jobb for kontoret, og for politietaten.

I en tid hvor lensmannskontorer har fått mye negativ omtale, viser han gjennom god ledelse at det ikke handler om hva enheten er, men hva den får til."

– Det kan ikke bli bedre enn at de man er ansatt for å lede, føler seg sett og ivaretatt. Det er gode tilbakemeldinger å få. Det er viktig å stoppe opp noen ganger, for å lytte til både medarbeidere og publikum, sier vinneren.

Det kom inn rekordmange nominasjoner til «Årets leder i politiet 2019». 42 politiledere ble nominert til prisen, som i år ble delt ut for tredje året på rad. Ut ifra de 42 nominasjonene ble 12 kandidater valgt ut som de mest aktuelle.

Tidligere har Geir Solem (Øst politidistrikt) og Grethe Lien Metlid (Oslo politidistrikt) mottatt prisen.