Elisabeth Rise.

Blir visepolitimester i Trøndelag

Elisabeth Rise går fra Politidirektoratet til Trøndelag politidistrikt.

Publisert

Det ble klart i statsråd i dag.

Rise er i dag seksjonsleder for politioperativ seksjon i Politidirektoratet (POD). Hun er utdannet politi, i tillegg til å ha en master i risikostyring og sikkerhetsledelse, og har over 20 års erfaring fra justissektoren.

– Jeg er ydmyk for det ansvaret som kommer med utnevnelsen, og vil gjøre mitt beste for å bidra til at politiet i distriktet kan levere så gode polititjenester som mulig til innbyggerne. Jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringen, og til å bli enda bedre kjent med medarbeiderne i Trøndelag. Jeg ser frem mot å kunne bidra inn i arbeidet de står i, og til å komme enda tettere på politiarbeidet der ute, sier Rise i en pressemelding på Politiet.no.

Totalt 12 søkere

Det ble dermed ingen retur til politiet for Marit Fostervold, den tidligere visepolitimesteren i Trøndelag PD, som også søkte på stillingen.

Det var totalt 12 søkere til stillingen som visepolitimester i Trøndelag, hvorav åtte menn og fire kvinner. Fire av disse søkerne trakk søknadene sine.

Seksjonsleder Rise trakk altså det lengste strået, og blir nå politimester Nils Kristian Moes nestkommanderende.

– Elisabeth har med seg bred erfaring og kunnskap fra blant annet Politidirektoratet og Justis- og beredskapsdepartementet, som vi har god bruk for i politidistriktet. Jeg ser på henne som veldig kompetent og dyktig. Dette gleder jeg meg til, sier Moe til Politiet.no.

Fornøyd politidirektør

Også politidirektør Benedicte Bjørnland uttrykker tilfredshet med utnevnelsen av Elisabeth Rise.

– Jeg er svært glad for at Elisabeth Rise er utnevnt til stillingen som visepolitimester i Trøndelag politidistrikt. Hun har mye spennende og relevant erfaring som hun tar med seg inn i denne nye rollen. Hun er en kunnskapsrik, fremoverlent og dyktig leder, som jeg er sikker på at har mye bra å tilføre distriktet, sier Bjørnland.

Rise er utnevnt i et seks år langt åremål, og begynner i stillingen på det tidspunktet POD bestemmer.

Powered by Labrador CMS