NYTT STYRE: (Fra venstre) Brian Kangu, Mathilde Elise Hvamstad Lundgreen, Dis Berg Vågå, Fatma Saracoglu, Alexander Stokkedal, Kristin Amrud, Viktor Bjørnstad, Jenny Lien er Politistudentenes nye styre. Nestleder Joakim Eftedal var ikke tilstede på bildet.

PF politistudentene har fått nytt styre

Den nye lederen Alexander Stokkedal fra B2 i Stavern mener flere faste jobber er kampsak nummer én: - Vi kommer til å kjempe alt vi kan for at flest mulig går ut av skolen og inn i en fast jobb.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag var det valg ved Politihøgskolen der et rykende ferskt styre ble valgt. Leder for det avtroppende styret, Josefine Roksvaag, forteller det er vemodig å troppe av som leder og sende stafettpinnen videre.

FEIRET: Avtroppende leder Josefine Roksvaag feiret sammen med styret at de har nådd tusen følgere på Instagram.

- Jeg elsker denne jobben og brenner for det vi driver med. Det har ikke vært en hobby, men mer en livsstil for meg. Jeg har gledet meg til hvert møte. Så jeg kjenner det blir rart, og så blir det en veldig rolig hverdag plutselig, sier den avtroppende lederen.

Det er spesielt det at studentene og unge politifolk i større grad blir lyttet til, som Roksvaag er stolt over at styret har fått til. Hun trekker frem at Politiets Fellesforbund har satt i gang «PF Ung» der politifolk under 30 år kan komme med innspill til saker.

- Jeg synes vi har fått til mye. Spesielt kanskje det å kaste lys over at det er behov å ha med yngre inn i PF. Og at PF sentralt snur seg til oss og lurer på hva vi mener, det betyr noe.

Kjemper for flere faste jobber

Den nye lederen Alexander Stokkedal studerer i Stavern, og ble valgt inn som styremedlem i fjor. Der fikk han kunnskap om hva fagforbundet arbeider for, noe som motiverte ham til å fortsette arbeidet.

PÅTROPPENDE LEDER: Alexander Stokkedal vil kjempe for flere faste jobber for studenter som går ut av PHS.

- Jeg har troen på at det nye styret vil være gode representanter for medlemmene våre, og med meg i spissen skal vi klare å lede dette riktig vei, sier Stokkedal.

Han forteller videre at styret vil kjempe for flere faste jobber.

- Vi ser det er en økning i studieplasser, og samtidig ser vi at det er en økning i nyutdannede som får jobb. Men samtidig er det færre en noensinne som har fast jobb. Så vi kommer til å kjempe alt vi kan for at flest mulig går ut av skolen og inn i en fast jobb og får den tryggheten som det gir.

Den nye lederen er takknemlig for å ha fått veiledning av både leder og nestleder i det avtroppende styret, men innrømmer også at han er veldig spent på å ta fatt på jobben.

- Jeg er heldig med at Josefine og Renate har oppmuntret meg til å fortsette. Jeg er nervøs for jobben som venter, men tror det skal gå bra.

Her er det nye styret:

  • Leder: Alexander Stokkedal – B2 Stavern
  • Nestleder: Joakim Eftedal – B3 Stavern
  • Sekretær: Helene Wean – B2 Oslo
  • Styremedlem: Jenny Lien – B1 Stavern
  • Styremedlem: Kristin Amrud – B1 Stavern
  • Styremedlem: Fatma Saracoglu – B2 Stavern
  • Styremedlem: Viktor Bjørnstad – B1 Bodø
  • Styremedlem: Dis Berg Våga - B1 Bodø
  • 1. Vara: Brian Kangu – B3 Bodø
  • 2. Vara: Mathilde Elise Hvamstad Lundgreen - B1 Oslo
MOTIVERTE: Det nye styret er motiverte for å fortsette arbeidet til de avtroppende styremedlemmene. Det nye styret består av studenter fra hele landet.
Powered by Labrador CMS