Oslo politidistrikt hentet 325 liter sprit til desinfisering.

Hentet 325 liter sprit

Det vakte oppsikt da en stor politibil rullet inn foran lokalene til spritprodusenten Arcus i Oslo før helgen, før den kjørte avgårde med 325 liter sprit.

Publisert

Spriten politiet tok med seg, var imidlertid ikke til innvortes bruk, men derimot desinfeksjonsmiddel som skal bidra til å sikre smittefrie miljøer for Oslo politidistrikts operative mannskaper.

Arcus har startet produksjon av håndsprit etter koronautbruddet. Dette skal til Oslo politidistrikt.

Dette er trolig blandet ut i riktig forhold for å få den rette egenskapen, sier politioverbetjent Stig Tonsjø i Oslo-politiet, som var med på hentingen.

– Vi hentet 325 liter hos Arcus, og så skal dette fordeles gjennom Politiets Fellestjenester og Oslo politidistrikt. Det vakte oppsikt at det kom en stor politibil kjørende inn foran Arcus, forteller han videre.

– Gode rutiner

Varene som ble hentet, skal både brukes til personlig desinfisering som håndsprit, og som desinfeksjonsmiddel for utstyr og kjøretøyer.

– Våre mannskaper har gode rutiner med rensing av biler og utstyr, understreker Tonsjø.

Spritprodusenten Arcus produserer vanligvis ikke desinfeksjonsmiddel, men la om produksjonen etter at virusutbruddet skapte varemangel.

– Det var pågang fordi det er vanskelig å få tak i desinfeksjonsmiddel. Vi har både sprit og produksjonsmulighet, sier konserndirektør Erik Bern til NTB, ifølge en artikkel hos Frifagbevegelse.no.

Politi prioritert

Bern understreker at de produserer til næring og ikke til privatpersoner, og leverer desinfeksjonsmiddel i 25-literskanner.

– Vi har en rekke forespørsler, blant annet fra brann og redning og begravelsesbyråer som har store behov. Vi prioriterer helsevesen, politi og brann, sier han.

Fordi produksjonen er manuell vet han ikke helt hvor mye de vil klare å produsere.

– Vi satser på å produsere 15.000-20.000 liter, sier Bern til nettstedet.

Powered by Labrador CMS