Kaare Songstad, politimester i Vest politidistrikt.

Kaare Songstad: Vil rydde opp i ukultur i Vest politidistrikt

Politimester Songstad sier Vest politidistrikt har menn som gjør dumme handlinger og ledere som gjør ukloke valg mot kvinner. Dette arbeider han for å rydde opp i.

Publisert

Kaare Songstad, politimester i Vest politidistrikt, sier til Bergens Tidende at han arbeider for å endre det han kaller en usunn kultur i Vest politidistrikt. 

- Det er potensial for problemer når unge politikvinner kommer inn i operative miljøer med eldre menn der verdier som fysisk styrke, mot og handlekraft verdsettes, sier Kaare Songstad.

- Slike miljøer har vært en mannsbastion i politiet og er det fortsatt. Vi har menn som gjør dumme handlinger og ledere som gjør ukloke valg mot kvinner, sier han. 

Uttalelsene kommer i etterkant av at forskerne Dag Ellingsen og Ulla-Britt Lilleaas skrev en kronikk i Politiforum, hvor de skrev om mannskultur, ledelseskultur, varslerkultur og «metoo». Forskerne har undersøkt Vest politidistrikt, men de mener dette ikke er unikt kun for Vest. 

LES OGSÅ: Barske menn og tafatte ledere – Om uheldige kulturer i Vest politidistrikt

Songstad forteller at han startet på arbeidet med å rydde opp i ukultur like etter at han startet som politimester i 2016, og understreker overfor BT at dette er et langsiktig arbeid. 

Ørjan Hjortland, leder Politiets Fellesforbund i Vest, sier til BT at han ikke kan kommentere innholdet i kronikken, men at de ikke kan bagatellisere det som er beskrevet. 

- Det er viktig at politimesteren tar det som beskrives på alvor og arbeider aktivt med dette. Det opplever jeg også at han gjør. Det er viktig at ledelsen og alle oss andre i politiet har fokus på kultur og holdninger, sier han. 

LES OGSÅ: Krass kritikk av UEH-kulturen i Vest politidistrikt

Powered by Labrador CMS