Justisminister Monica Mæland (H) mottar blomster fra Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.

- Justisministeren må være tydelig på at ikke alt kan være topp-prioritet

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, og justisminister Monica Mæland (H) diskuterte blant annet politireformen og etterforskningsressurser, i sitt første møte.

Publisert

Da det ble klart at det på ny ville bli skifte av justisminister uttalte Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund, at justisfeltet var nedprioritert, på grunn av hyppige statsrådsskifter. Onsdag hadde han og justisminister Monica Mæland sitt første møte, på hennes tredje arbeidsdag. 

Etter møtet er Bolstad fornøyd med at de så raskt har fått etablert kontakt, og fått en forventningsavklaring på hva begge parter mener er viktig. 

Politireformen

- Vi pratet generelt om flere temaer. Blant annet politireformen og forventninger som ligger der, kvalitet og tilstedeværelse der folk bor, og ressurser knyttet til det, sier Bolstad. 

Han legger til at innbyggerundersøkelsen blant annet viser at 79 prosent svarer at de har ganske stor eller svært stor tillit til politiet. Dette er en oppgang på to prosentpoeng sammenlignet med 2018. 

- Det er veldig bra. Det vi synes er bekymringsfullt er at den er nede i 70 prosent i Finnmark, og 85 prosent i Oslo, så det er et stort sprang, sier Bolstad. 

LES OGSÅ: Monica Mæland: - Vet at mange venter utålmodige på politimeldingen

Stramme budsjett

Han legger til at andre temaer som ble tatt opp var responstid, stramme budsjett, etterforskning og IKT. 

- Det er en klar politisk bestilling å prioritere opp seksuelle overgrep mot barn, seksuelle overgrep generelt, voldtekter og grov vold. Tall fra Politidirektoratet viser at 34 prosent av alle etterforskningsressurser går til ca. tre prosent av sakene. En del av disse sakene har flere hundre fornærmede, så vi er ikke i nærheten av å ha tilstrekkelig ressurser til å prioritere alle de sakene som skal være topp-prioritet. Det vil dermed være en del andre type saker som blir stående på vent. Justisministeren må da være tydelig på at ikke alt kan være topp-prioritet, sier han. 

Bolstad legger også til at yrkesskadeerstatningsaken og den kommende politimeldingen også ble nevnt. 

- Det var ikke et møte hvor det ble gitt noen lovnader, men det var viktig å få snakket sammen om hva vi synes er viktig. Jeg var også opptatt av at hun må være klar på hvilke bestillinger hun har som justisminister også. Vi har jo et felles mål. Vi ønsker begge gode resultater på justisfeltet, sier Bolstad. 

LES OGSÅ: Du er ikke kommet til dekket bord, men til tomt bord. Lykke til!

Powered by Labrador CMS