Ror over Atlanterhavet: Politikvinnen Hege feiret nyttår på 7. plass

Politikvinnen Hege og resten av laget Rowegians gjør det skarpt.

Publisert

I midten av desember la firerbanden «Rowegians» ut på den ekstreme ferden over Atlanterhavet. De skal ro fra en av Kanariøyene til Antigua i Karibien, og regner med at turen kan ta opp mot 50 dager.

Og Rowegians, med blant annet Hege Svendsberget som jobber ved Grønland politistasjon, gjør det skarpt. De ligger som nummer sju blant lagene med fire i båten, og nummer åtte totalt, når de har rodd rundt halve distansen.

Se live oppdatering av Rowegians posisjon nederst i saken!

For å nå fram planlegger laget å ro totimers skift hele veien over havet. Det betyr at både jula og nyttår ble feiret like nord for ekvator. Men nå melder laget at de trolig må sakke noe ned på tempoet:

Avhengig av vind og vær

Så langt vitner julebildene fra båten om godt vær. Det er godt nytt for laget, som er avhengig av gode forhold. Blir været for ekstremt, med bølger og vind, risikerer roerne å måtte ankre opp til det blåser over.

For å sikre best mulig værforhold, velger noen å legge en mer sørlig kurs på vei over Atlanteren. Som kartet under viser, har samtlige lag valgt en mer sørlig kurs enn strake veien over havet.

Svendsberget og resten av Rowegians har lagt seg på en kurs som ligner kursen til de andre lagene.

Her kan du se hele resultatlisten så langt.

Powered by Labrador CMS