Politistudenter ved Politihøgskolen i Oslo.
Politistudenter ved Politihøgskolen i Oslo.

Rekordmange vil bli politi

Hele 4052 personer søker om å komme inn på Politihøgskolen (PHS) i 2013. Dette er det høyeste søkertallet noensinne, melder skolen.

Publisert Sist oppdatert

Økningen fra i fjor er på hele 610 søkere, nesten 18 prosent, melder skolen på sin hjemmeside. Antallet som kun søker PHS, har økt fra 1551 til 1839 personer sammenlignet med 2012.

- Tallene er svært gledelige. Dette viser at Politihøgskolen fremstår som en attraktiv utdanning, og politiet som et interessant og viktig yrkesvalg, sier PHS-rektor Håkon Skulstad.

Også snittalderen for søkerne har økt noe, fra 22,4 til 22,6 år siden i fjor. Kommunikasjonssjef Torill Gulbrandsen ved skolen, tror satsing på sosiale medier har noe å si for den økte søkermassen.

- Det er for tidlig å konkludere, men vi tror det har slått positivt ut i forhold til antall søknader.Facebook-siden vår «Bli politi» har nå nær 10.000 følgere, og vi svarer fortløpende på spørsmål og bruker film som pedagogisk virkemiddel, sier hun til PHS.no.

Kvinneandelen blant søkerne er for første gang over 40 prosent, etter å ha steget fra 39,9 til 40,8 prosent siden i fjor.

- Allerede i fjor fikk vi signaler fra studenter om at de så det som viktigere enn noen gang å søke seg til politiyrket. Denne tendensen ser ut til å styrke seg. Dette lover godt for politiet og for samfunnet, sier Skulstad.

Powered by Labrador CMS