I denne rettsalen ble politimannen dømt til fengsel og tap av jobben etter å ha begått seksuallovbrudd.

Anket dom om seksuallovbrudd

Politimann ble dømt til fengsel og tap av jobben, etter å av misbrukt stillingen til å skaffe seg seksuell omgang. Nå skal saken behandles i lagmannsretten.

Publisert Sist oppdatert

For snart ett år siden ble politimannen siktet av Spesialenheten for å ved to tilfeller ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling. Han ble også tiltalt for krenkende atferd.

13. januar i år kom dommen fra Haugaland tingrett. Der ble han dømt til tap av jobben og ni måneder i fengsel.

– Han ble også dømt til tap av rett til politistilling i framtiden, samt å betale 50.000 kroner i oppreisning til en av de fornærmede, sier Per Martin Utkilen i Spesialenheten til Politiforum.

Politimannen har anket dommen, som nå skal behandles av Gulating lagmannsrett.

Sammensatt anke

Ifølge Spesialenhetens årsrapport for 2016, der saken er nevnt, står det at tiltalte skal ha kommet i kontakt med kvinner gjennom sitt arbeid. Han skal ha sendt SMS-er til en kvinne som anmeldte et forhold ved politistasjonen, og ifølge Spesialenheten oppsøkt kvinnen i hennes bolig og hatt seksuell omgang med henne.

Spesialenheten skriver i årsrapporten at han også skal ha bedt en kvinne om å møte ham da hun var i Norge for å hente urnen til sin nylig avdøde ektefelle. Han skal ha møtt henne og forslått at de skulle ha seksuell omgang. Han skal også ha send krenkende SMS-er til en yngre kollega.

Politimannens advokat, Erling Olav Lyngtveit, sier at årsaken til anken er sammensatt.

– Saken er anket fordi vi ikke er enige i at straffbarhetsvilkår er vurdert korrekt. Det er både vurderinger av rettslig karakter vi mener er feil, samt at den tiltalte sier at flere av de som har vært fornærmet i saken har samtykket, og ikke er utnyttet eller misbrukt. Den tiltalte erkjente ikke skyld i tingretten. Noe av det går på faktum og noe på jussen, men det er ikke sånn at han avviser å ha foretatt seg ting som kan være kritikkverdig, sier Lyngtveit.

Powered by Labrador CMS