Praktisk på Finnmarkskysten

De beste kjennetegnene på en ekte Finnmarking er den ukuelige optimismen og evnen til å komme med praktiske løsninger i vanskelige situasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Jeg hadde nesten glemt hvor enkelt ting kunne løses, etter å ha tjenestegjort sørpå en periode. En av mine første dager i tjeneste på lensmannskontoret hjemme var jeg ute og kjørte med "maja", da en av byens glade gutter skjenet inn på veien foran meg på moped. Denne karen var nærmere to meter høy, mens mopeden var nesten mikroskopisk.

For anledningen hadde han pyntet seg med skinncaps, skinnjakke og ikke minst betydelige mengder alkohol. Det så ut som han deltok i en dårlig tegnefilm når han vinglet nedover gata på det lille kjøretøyet sitt. Jeg visste dessuten med sikkerhet at denne mannen aldri hadde hatt førerkort for noe som helst.

Jeg fikk stoppet ekvipasjen, og etter litt innledende prat (mannen var i strålende humør!), fikk vi gjennomført en utåndingsprøve. Den anslo en promille på ca 2,3. "Det kan se ut som du har rundt 2,3 i promille. Du vet hva dette betyr?", sa jeg. Han klødde seg på haka og så veldig grublende ut en liten stund, før han lyste opp, fremdeles i strålende humør, og foreslo, helt oppriktig: "Jeg må kjøre rett hjem??".

Jeg skal gi han poeng for initiativ, men, dessverre for han, jeg valgte den mer byråkratiske løsningen.

Jeg utfordrer Tommy Flåten som er leder i Hammerfest, et lite sted utenfor Honningsvåg, til å ta historiestafetten videre.

Powered by Labrador CMS