Hederlig omtale til Politiforum ved redaktør Ole Martin Mortvedt (t.v.) og Torkjell Jonsson Trædal. Erik Inderhaug bidro også til reportasjen, men var ikke til stede.

Heder til journalistikk om politireformen

Og Fagpresseprisen til dyktige kolleger i Forsvaret.

Publisert

Torsdag kveld ble journalistikken i de norske fagbladene hedret under Fagpresseprisene. Politiforum fikk hederlig omtale for sin reportasje der 6000 politiansatte fikk si sin mening om Nærpolitireformen, et år etter at reformen trådte i kraft.

I saken som du kan lese her, svarte flere tusen politifolk at de ikke tror politiet vil komme raskere fram eller nærmere publikum enn før, og at det var lite rom for å si sin mening og påvirke. Saken fikk hederlig omtale i kategorien «Innertieren», som løfter fram journalistikk som treffer spesielt godt i målgruppen. 1200 politiansatte valgte å skrive sin tilbakemelding om reformen, som også ble tilgjengeliggjort i en egen «reine-ord-for-penga-generator».

6000 politiansatte har svart: Tror ikke reformen vil gjøre politiet bedre

Fagpresseprisen til Forsvarets Forum

Den gjeveste prisen, Fagpresseprisen, som gis til årets fagblad gikk til Forsvarets Forum. Fagbladet var i fjor på randen av nedleggelse etter forslag til kutt i forsvarsbudsjettet, men stod i stormen og overlevde.

I går ble Forsvarets Forum hedret for sine mange år i tjeneste for forsvarsansatte og -interesserte. Bladet mottok også fotoprisen.

I en tid der medienes tillit stilles på prøve fra presidenter og andre makthavere, leverte Fagpressen flere nominasjoner av kvalitetsjournalistikk enn noen gang i år. Totalt 194 bidrag ble nominert i de ulike kategoriene, langt flere enn i fjor.

Disse fikk de andre prisene

  • Forsideprisen: Sykepleien. Hederlig omtale: 1) Fontene 2) Sikkerhet
  • Markedsprisen: Medier24. Hederlig omtale: 1) Gravplassen 2) Kommunal Rapport
  • Fotoprisen: Forsvarets Forum. Hederlig omtale: 1) Khrono 2) UTE
  • Innertieren: Musikkultur. Hederlig omtale: 1) Politiforum 2) Første steg
  • Fagpressens utviklingspris: Ingienørenes stemme. Hederlig omtale: 1) Sykepleien 2) Motor
  • Fagpressens journalistpris: Sissel Rasmussen, LO-aktuelt. Hederlig omtale: 1) Nina Strand, Tidsskrift for Norsk psykologforening 2) Roald Ramsdal og Ruben Solvang, Teknisk Ukeblad
  • Graveprisen: Kommunal rapport. Hederlig omtale: 1) Utdanning 2) Motor
  • Årets fagpresseredaktør: Tove Lie, Khrono
  • Fagpresseprisen: Forsvarets Forum
Powered by Labrador CMS