Erik Inderhaug blir ny redaktør i Politiforum.

Blir ny redaktør i Politiforum

Erik Inderhaug tar over redaktørstolen etter Ole Martin Mortvedt, som slutter etter 19 år.

Publisert

Erik Inderhaug er ansatt som ny redaktør i Politiforum. Han er i dag journalist og utgavesjef, og tar over redaktørstolen når nåværende redaktør, Ole Martin Mortvedt, går av ved årsskiftet. 

Inderhaug fikk selv beskjeden i går, etter at Politiforums bladstyre enstemmig vedtok å ansette ham som redaktør. 

- Å få den beskjeden var veldig hyggelig. Det er en tillitserklæring fra bladstyret at de ønsker meg som redaktør, sier Inderhaug. 

Han legger til at han gleder seg veldig til å ta fatt på redaktørjobben. 

- Jeg har vært i Politiforum i ni år nå, og vært med på veldig mye og har blitt veldig glad i Politiforum. Så jeg ser fram til å jobbe for å gjøre både bladet og nettsida enda bedre i tida framover, i samarbeid med bladstyret og gode kolleger, han. 

- Du har vært journalist og utgavesjef i flere år. Hvordan blir det å gå inn i rollen som redaktør? 

LEDER AV BLADSTYRET: Marit Fostervold, leder av Politiforums bladstyre, mener Inderhaug har faglig tyngde som er viktig i redaktørrollen.

- Det blir en ny jobbhverdag for min del, men jeg kjenner Politiforum godt og har vikariert for Ole Martin ved flere anledninger, og starter ikke med helt blanke ark. Men det handler om å lære seg nye ting. Å ta over som redaktør etter Ole Martin blir jo som å hoppe etter Wirkola. Han har gjort en ekstremt god jobb i mange år, så jeg har jo litt å leve opp til, sier han. 

Faglig tyngde

Marit Fostervold, leder av Politiforums bladstyre, mener Inderhaug har en faglig tyngde som er viktig som redaktør i Politiforum. 

- Politiforum har vunnet en rekke priser for sin journalistikk, og Erik har vært med som premissleverandør for disse prisene. Selv har han mottatt fagpressens journalistpris tre ganger, som den eneste i landet. Med det bakgrunnsteppet har han en journalistisk bakgrunn og faglig tyngde som vil være viktig i redaktørrollen videre, sier Fostervold. 

Hun legger til at han også etter ni år i Politiforum har opparbeidet seg god kunnskap om politi- og lensmannsetaten. 

- Det er viktig at redaktøren har kunnskap om politi- og lensmannsetaten, og også klarer å balansere bladets identitet  i den samfunnsutviklingen vi er i i dag, både med den digitale utviklingen, som går veldig fort, og politiske prosesser, sier Fostervold. 

Erik Inderhaug har vunnet fagpressens journalistpris for artikler i Politiforum i 2012, 2014 og 2019. Her fra utdelingen i 2012. 

Politiforum eies av Politiets Fellesforbund, men er redaksjonelt uavhengig. Landsmøtet i Politiets Fellesforbund har derfor satt bort det utøvende eierskapet til et eget bladstyre. 

- Bladstyret skal sikre Politiforums uavhengighet slik at Politiforums formålsparagraf, redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten blir oppfylt, forklarer Fostervold. 

Pensjonist

Foreløpig er det ikke bestemt når Inderhaug tar over som redaktør, men nåværende redaktør Ole Martin Mortvedt går av mot slutten av året. 

Mortvedt vil da ha vært redaktør i 19 år, når han gir roret til Inderhaug. 

- Nå har jeg vært redaktør i 19 år, så nå skal jeg prøve å gjøre noe annet. Jeg er nysgjerrig på å finne et arbeid som har mer smil og glede, enn alvoret som er i redaktørjobben. Jeg er glad i friluftsliv og å være til hjelp for andre mennesker, så jeg vil prøve å kombinere dette på en eller annen måte. Som redaktør har jeg hatt permisjon fra en stilling som politioverbetjent, som jeg nå pensjonerer meg fra, sier han. 

Mortvedt ønsker også å gi rom til en ny redaktør, som kan utvikle bladet og nettsiden videre. 

- Jeg synes det er hyggelig å gi meg nå, når vi i år ble kåret til landets beste fagblad. Nå er det på tide å slippe til nye krefter i redaktørposisjonen, sier han, og legger til at han synes bladstyret har gjort et godt valg med å ansette Inderhaug som hans arvtaker. 

- Han har vært min nærmeste medarbeider i mange år, og har fått Fagpressens journalistpris tre ganger, så jeg liker å kalle ham landets beste fagbladjournalist. Mange ganger har Inderhaug imponert meg på måten han er i stand til å systematisere og absorbere store mengder informasjon vi skaffer gjennom vår informasjonsinnhenting, for så å lage god lesbar journalistikk. Inderhaug vil stå for kontinuitet, samtidig vet jeg at han er kreativ nok til å videreutvikle det Politiforum vi kjenner i dag. Jeg ønsker han og redaksjonen all mulig lykke til videre, sier Mortvedt. 

Powered by Labrador CMS