Politiet har kjøpt Taser X2 til utprøving av elpistol.

Dette er elpistolen politiet skal teste

Har inngått avtale.

Publisert

Politiet skal teste el-våpen, og har inngått avtale om kjøp av pistol med Bertel O. Steen Defence & Security. Politidirektoratet har besluttet en toårig prøveordning i politidistriktene Oslo, Øst, Sør-Vest og Troms. 

Grepet på Taser X2.

Politiet har nå kjøpt 70 elpistoler fra Bertel O. Steen som skal fordeles rundt i distriktene, før de testes og evalueres. Våpenet som er valgt er en Taser X2, som er en vanlig modell blant politi i andre land.

I Norge har Forsvaret også enkelte elpistoler, men de er av eldre modeller enn det politiet nå får. Avtalen politiet har inngått med leverandøren, skal være verdt rundt 1,6 millioner kroner.

Taser X2 er den nyeste elpistolen til produsenten Axon. Det innebærer blant annet at elpistolen kan avfyres to ganger, slik at man slipper å lade på nytt ved behov for backup-skudd. To lasere viser hvor på kroppen pistolens «skudd» vil treffe.

X2 kommer også med det produsenten omtaler som «warning arc». Funksjonen kan best omtales som at pistolen settes i en slags trusselmodus, som betyr at når brukeren trykker inn en knapp, vil elpistolen vise at den er ladet og lyden av elektrisiteten kan høres. Det vises som to små lyn i enden av våpenet, og hensikten er å få personer våpenet rettes mot til å trekke seg tilbake uten at politiet må avfyre våpenet og gi personene elektrisk støt. 

 Slik ser det produsenten kaller "warning arc" ut for den pistolen rettes mot.

Slik ser det ut når produsenten markedsfører elpistolen:

Powered by Labrador CMS