Velkommen til Tig(g)erstaden!

Søppel, matrester, menneskelig fornedrelse, rumenske tiggere - og aggressivt sexsalg akkompagnert av trekkspillmusikk. Det er hva som møter tilreisende og turister når de ankommer Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Velkommen til Tig(g)erstaden!

Ja, situasjonen er så ille at utenlandske turoperatører truer med boikott. De vil hverken reklamere for eller reise til en by hvor narkomane ligger strødd dusinvis i sentrumsgatene, med innpåslitne tiggere i hopetall, aggressive horer, søppel og menneskelig fornedrelse.

Også en av de største britiske turoperatørene har i et brev til Oslo Promotion vurdert å stanse sine reiser til Oslo. Årsaken er at selskapets reisende føler seg utrygge. Noen føler det svært ubehagelig at narkomane setter overdoser for eksempel i hotellets portrom. Andre vegrer seg for å gå ute i Oslo etter mørkets frambrudd.

Området rundt sentralstasjonen i Oslo – og nederst i paradegaten Karl Johan – er landets farligste. Samtidig er dette området gjerne knutepunktet for tilreisende til Oslo.

Paradoksalt nok er sex kanskje det eneste som er blitt vesentlig billigere i Oslo, som for øvrig er blitt kåret til en av verdens dyreste byer. Egne grupper i politiet har i lengre tid jobbet opp mot det stadig økende prostitusjonsmiljøet. Men ikke lenge etter politiets aksjoner mot nigerianske prostituerte, florerer de i gatene igjen. Som ikke dette er nok: Oslo blir kalt for Europas narkohovedstad i New York Times.

Det var 9354 anmeldelser for lommetyverier i hovedstaden i fjor. De høye tallene ses i sammenheng med invasjonen av østeuropeere, som gjerne livnærer seg av denne virksomheten – rett og slett for å overleve. Rumenere ligger på pågripelsestoppen i Oslo, ifølge politiet. Vi får «lovløse» tilstander i byen fordi politiet står uten tilstrekkelig lovhjemmel.

Samtidig tærer denne situasjonen på politiets ressurser. Innenfor de rammene som politiet har, blir det en tøff avveining om hva som skal - og må - prioriteres! I mens blir tiggingen og kriminaliteten stadig mer aggressiv – og utspekulert.

Parker invaderes av «hjemløse» som trenger tilholdssted. Store grupperinger gjør det også lettere å for eksempel utføre organisert kriminalitet. Vanlige borgere og turister rømmer parker grunnet tilgrising - og frykt!

Sognsvann, et av byens fineste og mest populære turområde, har også fått nye «besøkende». Rumenere og andre uten pass å bo har slått seg ned i skogen. Beregninger av kommunens Ruskenpatrulje, viser at det nok er rundt 60 slike leire i hovedstaden. Forsøpling, forråtnelse og urinstank blir konsekvensene. Bare for å nevne noe!

Så spørsmålet blir: Hvor lenge skal Oslo – byens borgere og besøkende – lide under politisk unnfallenhet?