Camilla Ek Sørensen nyter feriedager på sjøen. Hun ser fram til en spennende høst, for hele etaten.
Camilla Ek Sørensen nyter feriedager på sjøen. Hun ser fram til en spennende høst, for hele etaten.

Spent på om rollene endres med reformen

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen er spent på om reformen medfører endringer for politijuristenes rolle. Men før det skal «Politisommeren» tilbringes utendørs.

Publisert Sist oppdatert
I «Politisommer» svarer kjente og mindre kjente ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og jobben som venter dem til høsten.

HVEM: Camilla Ek Sørensen (32), politiadvokat på Romerike i Sør-Øst politidistrikt.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Sommeren for mitt vedkommende forløper stort sett som en salig blanding av latskap og aktivitet. Jeg tilbringer store deler av ferien utendørs, både til fjells og ved sjøen. På fjellet blir det mest fiske, fotturer og sykling i naturskjønne omgivelser. Ved sjøen padler jeg kajakk, bader og soler meg.

– Hvor reiser du bort på ferie?

– Jeg tilbringer stort sett sommeren på Golsfjellet og i Kragerø, og legger heller utenlandsturer til kaldere perioder av året. Selv om været ofte er ytterst variert, er det lite som slår sommernorge!

– Hvorfor er det viktig for deg å ta ferie fra jobben?

– Jeg er veldig glad i både jobben min og hverdagen for øvrig. Likevel ser er jeg alltid veldig frem til alle årets ferieuker. Det å senke tempoet fullstendig for en periode, tilbringe tid med gode venner og familie, slappe av og kose seg er noe jeg verdsetter høyt.

Sommerdager der man kan sove lenge og lese bøker. Det er sommeren til Camilla Ek Sørensen.
Sommerdager der man kan sove lenge og lese bøker. Det er sommeren til Camilla Ek Sørensen.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort nå i ferietida?

– Jeg sover pinlig lenge om morgenen. Og leser skjønnlitterære bøker.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

– Av og til, dersom jeg har lyst til det, og utelukkende fordi det da er enklere å returnere etter endt ferie. I begynnelsen av ferien var det vanskeligere ikke å logge på, men ettersom dagene går kommer feriemodusen heldigvis snikende.

– Du er politiadvokat ansatt på Romerike. Hvilke endringer er du mest spent på i forbindelse med politireformen, nå som Romerike er slått sammen med Follo og Østfold?

– For påtalegruppenes vedkommende er jeg mest spent på eventuelle strukturelle og organisatoriske endringer, og om reformen vil innebærer noen endringer for politijuristenes rolle. Eksempelvis har enkelte av de opprinnelige distriktene mer integrert påtale enn andre. Jeg er også spent på i hvilken grad man vil prioritere sentralisering og større fagmiljøer, og hvordan jourordningen for et såpass stort distrikt vil fastlegges.

– Hva håper du kan komme ut av endringene i politiet som kan gjøre jobbhverdagen bedre for deg og kollegene dine?

– Det er et vanskelig spørsmål. Jeg håper at de som er blitt valgt ut til å delta i de ulike arbeidsgruppene som skal kartlegge nettopp dette, gis tid og anledning til å gjennomføre dette viktige arbeidet på en best mulig måte.

– Gleder du deg også til å kommer tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du gleder deg til tida framover?

– Vi er privilegert med et usedvanlig godt arbeidsmiljø på Romerike, så jeg gleder meg til å treffe kollegaene mine igjen. Videre vil høsten forhåpentligvis bringe svar på flere viktige spørsmål for hele politietaten som sådan. Det tror jeg mange ser frem til.

Les flere «Politisommer»:

HÅKON SKULSTAD: – Jeg skulle gjerne sett at viktige beslutninger kom tidligere

TONE VANGEN: Grugleder seg til reformhøsten

KRISTIN KVIGNE: Starter snart i ny toppjobb: - Blir vemodig å forlate PU

KÅRE SVANG: - Jeg tar med meg sakene i hodet i ferien

LARS EIRIK STEINSLAND: Har store forventninger til Etterforskningsløftet