Politibomben: - En gjengjeldelse

Politisjef Erik Jansåker i Malmø sier at bombeangrepet mot politistasjonen natt til onsdag 1. februar, ikke var en avledningsmanøver

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med den svenske Polistidningen, sier Jansåker at bombeangrepet er en handling «mot politiet, ingenting annet».

- Å være politi i Malmø er en utsatt jobb, sier han.

En hevn

Under en pressekonferanse onsdag, sa politiet i Malmø at de tror bombeangrepet er en hevn fra kriminelle.

- Det er ikke rart at vi får en gjengjeldelse som vi fikk i går. Vi har påvirket de kriminelles maktbalanse og deres evne til å skaffe penger, sier politisjef Ulf Sempert i Malmø til Aftonbladet.

Et øyenvitne har forklart at han så to svartkledde menn plassere en sprengladning utenfor politistasjonen.

De forsvant på en sort moped, før bomben gikk av.

Omfattende skader

Skadene på politistasjonen er omfattende. Et vindu er blåst inn, og det er et stort hull i murveggen der bomben gikk av.

Til alt hell var det ingen personer til stede i politistasjonen da bomben gikk av ved halv tretiden natt til onsdag.

Ikke mange timene i forveien ble en mann skutt og drept ikke langt unna stasjonen - det åttende drapet på kun et halvt år i Malmø.

Det bekymrer politiet.

- Den siste skytingen er dypt beklagelig for ofrene, for borgerne og for politiet. Våre medlemmer vil gjøre sitt ytterste for å øke sikkerheten for folk i nærmiljøet. At en lokal politistasjon har vært utsatt for et angrep, er å anse som et angrep på demokratiet, sier Lena Nitze, lederen i den svenske politiforeningen.

Powered by Labrador CMS