BOKOMTALE

Spennende sjakk-krim med helter fra Beredskapstroppen

Det er et godt sjakktrekk å velge denne boka som årets påskekrim.

Publisert

Det er bestandig spennende å få ei ny bok på natt- bordet. Blir det å gnage seg gjennom tørre selvfølgeligheter som en bever på bjørkestammen, eller går sidene like fort som de siste feriedagene i sommerferien?

De 426 sidene gikk fort. Når boka er bra, finner man alltid tid man trodde man ikke hadde.

Den digitale underholdningen må ha meg unnskyldt. Papirsidene ble bedre.

Boka har et overraskende plott drevet fremover av skurken og et politihjelpende sjakkgeni på hver sin side av det digitale sjakkbrettet.

FAKTA

Tittel: En nasjon i sjakk

Forfatter: Johan Høst

Forlag: Vigmostad & Bjørke

Sider: 426

Trekkene er inspirert av en kongegambit som Magnus Carlsen brukte i 2020, og har derfor stor troverdighet.

I boka ser en selvhøytidelig stortingspresident ut til å bli nasjonal operasjonsleder i en krise hvor statsministerens liv står på spill.

Med spennende innslag fra det som må være landets første kvinnelige operatør i Beredskapstroppen, og en myteomspunnet makker som fikser det meste, går hendelsene raskt og uten dødpunkt.

Med overraskende vendinger, i grunnen hele veien. Det bygges opp til en intens avslutning når en trygg remis plutselig svekkes.

Vinner skurken, taper statsministeren livet.

Politidetaljene er gode, og ganske korrekte. Selv om krimteknikerne mangler på de etter hvert mange åstedene. Fremdriften er derfor rask og underholdende, båret frem av sjakk og operative elementer med et plott som gjør at man forstår skurkens motiv.

Handlingen finner sted i påsken 2022 i fjellet overfor Lillehammer og Oslo, med innslag fra Helgøya ute i Mjøsa. Artig for oss fra området.

Skal du ha en lettlest spenningskrim til påskeferien i år, kan dette være et godt kjøp.

Powered by Labrador CMS