ÅPNET: PF-leder Sigve Bolstad åpnet landsmøtet 2017.

– Bevæpninggsaken er et godt eksempel på at vi utgjør en forskjell

PF-leder Sigve Bolstad åpner landsmøtet.

I dag starter landsmøtet i Politiets Fellesforbund på Lillehammer, og over tre dager blir det blant annet mye debatt, forhandlinger, landsmøtevedtak og en rekke gjester. Hit kommer blant annet leder av justiskomiteen Lene Vågslid, politidirektør Odd Reidar Humlegård og Per-Willy Amundsen.

Politiforum.no følger landsmøtet og sender innleggene fra de viktigste gjestene direkte.

Forbundsleder Sigve Bolstad åpnet landsmøtet med å blant annet trekke fram bevæpning av norsk politi og debatten den siste tida.

– Bevæpningssaken er et godt eksempel på at vi utgjør en forskjell. I 2012 vedtok vi at PF skal jobbe for en generell bevæpning av norsk politi - etter en lang og god debatt med en delt sal for og imot. Siden den gang har denne saken blitt debattert i alle kanaler og arenaer. Flere som tvilte har snudd, og generell bevæpning vil sakte, men sikkert innføres gradvis. Aftenposten skrev på lederplass 10. november at vårt landsmøtevedtak regnes som et vendepunkt. Klarere kan det ikke sies. Det skal vi være stolte av, det skal vi våge å feire og det skal vi våge å si høyt, at vi utgjorde en forskjell.

Videre understreker Bolstad at det er viktig å stå sammen.

– Vi trengs mer enn noen gang i en tid hvor uttrykk som fagforeningsknusing, manglende medbestemmelse, angrep på opparbeidede rettigheter og innskrenkende tolkninger til gunst for medlemmene er blitt dagligtale. I en tid hvor det å opprettholde et anstendig arbeidsliv krever mye jobb fra oss alle. Jeg vil takke dere for den tida dere har lagt ned så langt, og ber dere om å orke å fortsette - for dere trengs. Vi utgjør en forskjell og vi har fortsatt en jobb å gjøre - sammen utgjør vi en fantastisk forskjell!

Powered by Labrador CMS