I BEREDSKAP: Svensk politi stålsetter seg før nazidemonstrasjonen.

Politiet i Sverige stålsetter seg før nazidemonstrasjon

Den nordiske motstandsbevegelsen skal igjen demonstrere. Politiet venter godt over 10.000 demonstranter og motdemonstranter i Göteborg.

Samme gruppe nynazister som fikk gå uforstyrret gjennom Kristiansands gater for å demonstrere «mot homolobbyen», skal nå demonstrere i Göteborg på lørdag.

Nå er det ventet rundt 1000 nynazister fra hele Norden til byen.

Samtidig er det ifølge Göteborgsposten ventet over 10.000 motdemonstranter blant annet flere busser fra antifascister fra Oslo og København.

Politiet har derfor kalt inn forsterkninger fra naboregionene, og det kommer til å være over 1000 politifolk i gatene. Politiet har også bygget om politihusets garasje til 60 gitterceller med plass til 350. 

Politisjef Erik Nord sier til avisa at de følger situasjonen nøye.

– Hva vi har informasjon om kan jeg ikke gå innpå. Men vi følger dette aktivt, og vi er klar over at det kan komme tilreisende fra andre land.

Det svenske sikkerhetspolitiet, Säpo bekrefter overfor VG at de har gjort en grundig jobb med forberedelsene til demonstrasjonen. Ifølge avisa følger også PST nøye med på situasjonen.

Lovlig demonstrasjon

Politiet understreker likevel at de håper det ikke vil skje noe dramatisk, og at demonstrasjonen vil foregå på en fredelig måte.

De nærmere 1.000 fra Den nordiske motstandsbevegelsen har fått tillatelse av politiet til å gå en rute på rundt en kilometer, som starter litt utenfor selve sentrumskjernen og beveger seg mot sentrum.

For under en uke siden demonstrerte nærmere 50 nynazister fra samme gruppe ulovlig i Göteborg.

Powered by Labrador CMS