Politidirektør Benedicte Bjørnland.

150 ansatte i politiet i karantene

Tre ansatte i politiet er bekreftet smittet i politiet, og 150 ansatte er i karantene.

Publisert

Tre personer som er ansatt i politiet har fått påvist coronaviruset, og 150 ansatte sitter i karantene. Det opplyste Politidirektoratet på en pressekonferanse i dag. 

Beredskapsdirektør Tone Vangen i POD var tydelig på at politiets beredskap ikke er svekket som følge av dette. 

- Vi har rapportering fra politidistriktene hver dag og ingen melder om tap av operativ evne. 150 personer er rammet og er i karantene. Tre personer er smittet i hele politi-Norge, sier Vangen, til Dagbladet

Som Politiforum skrev i går, har Politidirektoratet bestemt at alle kurs, konferanser og fagsamlinger avlyses på grunn av coronaviruset. All IP-trening, med unntak av skytegodkjenning for pistol og MP5, blir også utsatt. 

LES OGSÅ: PHS utsetter all etter- og videreutdanning med umiddelbar virkning

Politidirektør Benedicte Bjørnland opplyste også om at Politidirektoratet har satt stab, og at de planlegger for endringer. 

- Politidirektoratet følger situasjonen nøye. Politiet støtter helsemyndighetene i arbeidet. Slik situasjonen er nå opprettholdes politiets operative evne og beredskap, sier Bjørnland, til Dagbladet. 

LES OGSÅ: Koronaviruset: Politiet avlyser IP-trening og alle kurs og seminarer 

- Smittevern skal tas på alvor

I et skriv som er lagt ut på politiets intranett mandag påpekes det at politiet har en fremtredende rolle i samfunnsberedskapen, og at det betyr at politiet må arbeide aktivt for å opprettholde innsatsevnen lokalt og sentralt. 

«Alle politiets ansatte skal ivaretas og smittevern skal tas på alvor. Det er iverksatt forebyggende smitteverntiltak som reduksjon av reiseaktivitet, hjemme fra jobb etter å ha vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus, isolasjon hjemme og hjemmekarantene. Politidirektoratet (POD) har valgt å følge råd fra Folkehelseinstituttet (FHI) med tilpasninger til politiet». 

Politiets Fellesforbund har også utsatt alle kurs fram til 22. mars. De opplyser på sine nettsider at de jobber med å få på plass nyhe datoer, og at det vil bli gitt beskjed i god tid når kursene skal gjennomføres. 

Karantene

I et skriv med en rekke spørsmål og svar, som også ble publisert på politiets intranett i mandag, skriver Politidirektoratet også at man ikke skal gå tilbake til jobb selv om man får testsvar som viser at man ikke har koronaviruset. 

«I helsevesenet har man innført følgende rutine: Hvis man blir satt i karantene, og tester negativt på en prøve, er dette ikke nok til å gå tilbake til jobb. Det vil si at karanteneperioden skal gjennomføres. I og med at vi har lagt oss opp mot helsevesenets linje her, følger vi i politiet samme rutine. Det vil si at hvis man tester negativt på en prøve, så skal man fortsatt være i hjemmekarantene», skriver POD. 

De påpeker også at karantenereglene gjelder hele døgnet, ikke bare tidspunktet man er på arbeidsplassen. Det omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser og ikke ta offentlig transport, ikke gå i butikken og unngå andre steder der man lett kommer nær andre. 

Koronaviruset har også ført til at en rekke arrangementer blir avlyst. Norske helsemyndigheter la onsdag ned forbud mot arrangementer med mer enn 500 deltakere, som innebærer at en rekke arrangementer avlyses eller utsettes i hele landet. Målet er at færrest mulig skal bli syke samtidig, slik at sykehusene skal ha mulighet til å gi god nok behandling til de som blir innlagt, og at dette ikke skal gå utover andre funksjoner på sykehusene. 

Powered by Labrador CMS