Vil ha Politihøgskolen til Grodruddalen

Mener de har funnet den perfekte tomta for ny Politihøgskole.

Publisert Sist oppdatert

På grunn av bemanningskrisen i politiet, er Politihøgskolen på utkikk etter nye og større lokaler for å rekruttere flere kommende politifolk. Justisminister Knut Storberget har tidligere uttalt til Politiforum at han ønsker en snarlig opptrapping av antall plasser ved PHS. Men det kan ikke skje før nye lokaler er i boks.

Varaordfører og gruppeleder i bystyret, Aud Kvalbein (KrF) og tomteeier Rune Borknes mener de har funnet stedet Politihøgskolen leter etter.

Rune Borknes representerer Access Eiendom som eier cirka 32 mål med tomt nedenfor Grorud stasjon. Her mener han, i likhet med Kvalbein, at det er perfekt for Politihøgskolen å etablere seg.

- Jeg tente som et skudd da jeg hørte snakk om høgskole i dette området. Det må jo være ypperlig for politihøgskolen å lokalisere seg her. Dette området er det største gjenværende området hvor det går an å lokalisere en høgskole og utvikle et større område på, sier han ifølge Akers Avis Groruddalen.

- Jeg liker folk som tenker stort og ser ting i et større perspektiv, sier Kvalbein som mener Borknes syn på området er verdt å se nærmere på.

Borknes mener politihøgskolen vil kunne finne fine løsninger for å legge til rette til trening på de store friområdene som ligger i området. Dessuten mener han det er mulig for politihøgskolen å innplantere både skytebane og trening for politiets hunder i her.

- Hvis politiet skal legge sin helikopterbase til Nyland Syd som ligger like i nærheten, kan politiet linke seg til hverandre her nede, sier Borknes til Akers Avis Groruddalen.

Han mener man må gripe sjansen og se på området i et fugleperspektiv.

På vegne av KrF, har Aud Kvalbein sendt et brev til Statsbygg som «sonderer terrenget» etter en tomt til Politihøgskolen. KrF mener en stor utdanningsinstitusjon vil være en dynamo for vekst og endring i et nærmiljø, og ved å legge høgskolen til Groruddalen vil man gi både området og høgskolen en rekke fordeler.

Powered by Labrador CMS