Her, i Østre Landsret i Danmark, har penger gått under bordet mellom advokater og involverte i saken.

Forsvarere betalte penger under bordet – nå er de sparket

Tre forsvarere i en stor straffesak i Danmark, har betalt penger under bordet for å få jobbene som var finansiert av det offentlige. Nå er advokatene tatt av saken.

Publisert Sist oppdatert

I en omfattende ankesak om økonomisk kriminalitet i Østre Landsret i Danmark, som tilsvarer lagmannsretten, har tre advokater nå blitt sparket av saken.

To av advokatene som ble betalt av det offentlige for å forsvare to av de syv tiltalte, skal ha betalt en del av det offentlige salæret til et vitne og angivelig offer i saken.

En advokat som var kompanjong med de to, hadde skrevet under en avtale om sammen med vitnet om at pengene skulle betales til vitnets firma, skriver Østre Landsret i en pressemelding.

Betalte tiltalt 25.000

Summen som skulle overføres til vitnet, som også er advokat, skulle ifølge nyhetsbyrået Ritzau være mellom 20 og 30 prosent av salæret.

Men det er ikke bare de to forsvarerne som er blitt erklært innhabile av retten.

En tredje advokat som var reserveforsvarer for alle de syv tiltalte i ankesaken, har forklart for Østre Landsret at en av de tiltalte over lenger tid har krevd å få utbetalt en del av hans salær. Og i august ga han etter for presset, og betalte den tiltalte 25.000 danske kroner.

Ankesaken har gått i flere runder det siste halve året. De syv tiltalte har anket dommene de fikk i fjor for omfattende bedrageri. De ble dømt til straffer mellom to og fem år.

Retten har funnet at de tre advokatene er inhabile. Men på tross av bestikkelser og inhabilitet håper likevel Østre Landsret at de får fullført saken til våren.

Powered by Labrador CMS