NY PST-SJEF: Beate Gangås blir nå PST-sjef. I en pressemelding fra regjeringen står det at Gangås er skikket for den tøffe jobben som venter.

Beate Gangås blir ny PST-sjef

Nå er det klart at ny PST sjef blir politimester Beate Gangås. Hun danket ut blant annet assisterende PST-sjef Hedvig Moe, som stod på søkerlisten til den krevende stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Den nye sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble presentert i dag fredag. Politimester Beate Gangås ble utnevnt i statsråd. Hun har siden 2019 vært politimester i Oslo, og er utdannet jurist.

Gangås tiltrer fra det tidspunkt Justis- og beredskapsdepartementet bestemmer.

Oslos politimester Beate Gangås og assisterende PST-sjef Hedvig Moe var to av søkerne til stillingen.

Hans Petter Sjøvold trakk seg som sjef med umiddelbar virkning i juni i kjølvannet av VGs saker om at han hadde oppbevart flere våpen ulovlig, i en rekke år da han var politimester i Oslo.

Etter Sjøvolds avgang gjorde Roger Berg comeback fra pensjonisttilværelsen for å bli midlertidig PST-sjef. Berg var, fra 2007 assisterende PST-sjef. Hans erstatter var da Hedvig Moe.

FLERE LEDERROLLER: Gangås har ledet både Østfold og Oslo politidistrikt, har har blitt et kjent ansikt etter hendelser i hovedstaden.

I en pressemelding heter det at:

– Regjeringen er fornøyd med at Beate Gangås har tatt på seg oppdraget med å lede PST de neste årene, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Regjeringen mener Beate Gangås har gode forutsetninger for å lede Politiets sikkerhetstjeneste, står det videre.

Hun har ledet både Østfold og Oslo politidistrikt, hun har vært leder tidligere i PST, og hun har lang erfaring fra ulike lederstillinger i politiet. Gangås har også vært likestillings- og diskrimineringsombud. Hun begynte sin karriere som politifullmektig i Vest-Finnmark politidistrikt.

«En krevende stilling»

I stillingsutlysningen søkte arbeidsgiver Justis- og beredskapsdepartementet etter «en strategisk, utviklingsorientert og handlekraftig leder» for PST.

«Stillingen som Sjef PST er en krevende stilling. Et sammensatt trusselbilde, samt endringer i samfunnet nasjonalt og internasjonalt, stiller store krav til leder for tjenesten. Leder har ansvaret for å utvikle tjenesten slik at den hele tiden møter disse endringene», het det videre i stillingsutlysningen.

SØKTE: Assisterende PST-sjef Hedvig Moe var en av søkerne til stillingen.

Les mer om kandidatene til stillingen her her: Disse vil bli ny PST-sjef.

Et eksempel på en nylig sak Hedvig Moe har uttalt seg om, er droneobservasjoner i nærheten av norske flyplasser og annen kritisk infrastruktur. Onsdag denne uken avholdt PST en pressekonferanse der Moe advarte alle som har informasjon av verdi for Russland om å regne med å bli utsatt for russisk etterretningsvirksomhet.

Powered by Labrador CMS