Vil hente arbeidsledig politi til Norge

Vil endre loven.

Anne Marie Kristensen driver et rekutteringsfirma i Finland som har fått både sykepleiere og ingeniører til Norge. Nå vil hun formidle arbeidsledig politi til Norge, melder NRK.

- Et samfunn uten politi er et samfunn som i lengden kan få store problemer.

Første hinder er at det bare er norske statsborgere som kan jobbe som politi i Norge. Derfor må det en lovendring til, mener Kristensen.

- Forslaget er realistisk. Loven er ikke lik i Finland og Norge, men utover dette er det egentlig få forskjeller. Det må være mulig å ha et kurs eller to for de finske politibetjentene som kommer til Norge, sier hun, ifølge NRK.

Men politiet er skeptisk til forslaget. Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen peker på mange hindringer før dette kan bli en realitet.

- Nei, dette er ikke et forslag jeg vil appaludere. De har en annen måte å jobbe på i Finland, der man har et bevæpnet politi som er vant til å bære våpen, sier Johannessen

Leder

Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene.

I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.

Til toppen