Spillegal politi mistet jobben

- I den etaten er det ikke kutyme for å hjelpe folk som ligger nede, sier politimannen som nå har mistet jobben.

En politimann i Troms underslo drøyt 370.000 kroner som han spilte bort på internett. Nå har han mistet jobben. Det skriver Nordlys.

Mannen ble dømt til to måneders fengsel i Hålogaland lagmannsrett etter å ha underslått 373.090 kroner fra en lokal forening.

Deretter ble han suspendert fra sin stilling. Nå er det klart at mannen er avskjediget, skriver Nordlys.

- Han har begått en straffbar handling som er uforenlig med å jobbe i politiet, sier politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt.

Mannen mener avgjørelsen var som forventet:

- I den etaten er det ikke kutyme for å hjelpe folk som ligger nede. Det er bare å bli kvitt dem, sier eks-politimannen til avisen.

Avgjørelsen er tatt av det sentrale tilsettingsrådet i politiet, som avviste mannens anke etter at han fikk avskjed i det lokale tilsettingsrådet.

Mannen ble opprinnelig dømt til seks måneders fengsel av tingretten, men lagmannsretten kuttet straffen til to måneder fordi de fant det bevist at han lider av spillegalskap, ifølge NTB.

Leder

Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene.

I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.

Til toppen