Åslaug Golf Kaardal løp inn til 3.10.55 under politi-EM i maraton.

Slik gikk det med maraton-politiet

I går løp fire norske politifolk politi-EM i maraton i Østerrike.

Publisert Sist oppdatert

I går løp politifolk fra hele Europa maraton under politi-EM i Graz i Østerrike. Politi-EM arrangeres hvert fjerde år, og i år sendte Norges Politiidrettslag fire deltakere.

Åslaug Golf Kaardal, Hilde Solland Plassen Frode Stenberg og Sondre Teigen Lillebostad fullførte alle 42 kilometre med gode tider, selv om løpet var tungt.

– Det var veldig varmt i går og det tappet krefter, sier lagleder Kaardal.

Èn under tre timer

Sondre Teigen Lillebostad, Frode Stenberg, Åslaug Golf Kaardal og Hilde Solland Plassen før avreise til Graz. Foto: Privat.

Før løpet uttalte Kaardal at målet og drømmen for de fire var å løpe på under tre timer. Etter målpassering i ble det klart at Frode Stenberg tikket inn på tiden 2.51.18. Det holdt til personlig rekord og 39. plass blant 81 startende politimenn.

– En knallbra prestasjon, konkluderer lagleder Kaardal.

Personlig rekord i herreklassen ble det også for Sondre Teigen Lillebostad, som i sitt første maraton løp inn på 3.19.23 og 67. plass. Det var han selv ikke helt fornøyd med, men han fullførte tross en smell i varmen. Det mener Kaardal viser ståpåvilje.

I kvinneklassen løp Plassen inn til tiden 3.09.21. Kaardal, som på forhånd var noe tvilende til egen form, løp på 3.10.55. Det ga henholdsvis 9. og 10. plass blant 34 startende i politi-EM.

– Jeg og Hilde er ikke fornøyde med tidene våre. Men med tanke på skader i forkant og varmen under løpet er det godkjent. Som lagleder er jeg stolt over prestasjonene og innsatsen fra gjengen, avslutter Kaardal.

Sondre Teigen Lillebostad, Frode Stenberg, Åslaug Golf Kaardal og Hilde Solland Plassen deltar i politi-maraton i Østerrike i helga.
Powered by Labrador CMS