Det kommunale politiet i den franske byen Nice bruker den mer bedagelige tohjulingen av typen Segway framfor vanlig sykkel når de er ute på patrulje. (Foto: Erik Inderhaug)
Bensinmangel eller totalhavari? Den anonyme fotografen bak månedens bilde mener å vite at det er snakk om førstnevnte. For det norske politiets bilpark sine vegne, får vi håpe vedkommende har rett. (Foto: Anonym)
Diskriminering? Dette forbudsoppslaget henger i treningsrommet på Manglerud politistasjon. En opplagt sak for likestillingsombudet? (Foto: Dag André Sylju)
Skremte Justin Bieber-fans vet ikke helt hvor de skal gjøre av seg når de møter Unio stats streiketog på vei opp Karl Johans gate. (Foto: Erik Inderhaug)
Må man, så må man – en politihund gjør sitt fornødne midt under en MIK-øvelse i Oslo i april. (Foto: Erik Inderhaug)
Politihunden «Hanto» og hundefører Anders Norén i vennskapelig omfavnelse, etter et oppdrag i Jämtland. (Foto: Patrick Sjöö, politijournalist i Östersunds-posten)
I stedet for å drive med endeløse reparasjoner av utslitte politibiler, mener politibetjent Tore Seglem Larsen at flere burde gjøre dette: – Kjør de utslitte politibilene til bilopphoggeren, ikke til verkstedet! (Foto: Tore Seglem Larsen, Søgne og Songdalen lensmannskontor)
Det er ikke alltid like lett å være klar til innsats. Spesielt ikke hvis værgudene overhodet ikke spiller på lag, slik som her, et nedsnødd sted i Midt-Norge. (Foto: Utrykningspolitiet)
Og jeg som trodde livet som politihund skulle være fylt av action og løpende skurker... Torx har fått «dekk»-kommando av politibetjent Anders Paulsen på Gjøvik. (Foto: Ole Martin Mortvedt)
Austervoll lensmannskontor testet absolutt alle under en nylig promillekontroll. Politibetjent Fredrik Olsson fulgte ordre, uten unntak. Intoxylizeren meldte om spor av havre, trolig fra foringen dagen i forveien, men islenderen fikk likevel trave videre. (Foto: Thomas K. Eriksen)
Med lua på snei var denne polititjenestemannen på utrykning til Lade flyplass i Trondheim under Andre verdenskrig. Utrustningen har åpenbart blitt mer avansert siden den gang. (Foto: Privat)
At hverdagen i politiet kan være mangfoldig, er velkjent. Men å måtte ikle seg blond parykk og forkle i embeds medfør, hører nok til sjeldenhetene. (Foto: Erik Inderhaug)
Undercover? Politibiler med ny uniformering glir rett inn i miljøet om bord på en ferge. (Foto: Stig Kolstad)
På rekke og rad står de, politimotorsyklistene i Oslo. En skulle nesten tro de venter på startsignalet - men det er bare en oppstilt pause under fjorårets Nobelprisutdeling. (Foto: Erik Inderhaug)
En helt vanlig dag på jobb for den paramilitære italienske politistyrken «carabinieri» - blant gondoler, turister og måker på Venezias kanaler. (Foto: Erik Inderhaug)
Hebron, Vestbredden, 2010. Jeg var i tjeneste i TIPH. Utenfor politistasjonen til det israelske «Blue police», ved moskeen midt i Hebron by, sto det parkert en patruljebil. Med en katt som satt på panseret og vasket seg. Den kunne kunsten å slappe av, i et ellers nokså betent område. (Foto: Lise Tollnes)
Uniformert vaskehjelp: Solveig Rogne tar seg av vasken på Indre Vestfold lensmannskontor - her med en noe uortodoks «regnfrakk». (Foto: Lars Reiersen)
Tause vitner: Blod forteller sin helt egen tause historie om et åsted. Skandinavias beste kriminalteknikere var samlet ved Politihøgskolen i Kongsvinger, og her skal de lære å tolke blodsprut. Tause vitner kan tale med sterkt innhold. (Foto: Kent Skibstad)
Linselus: Politimester Johan Martin Welhaven i Vestoppland politidistrikt fikk stor oppmerksomhet da han tok den første samtalen over det digitale nødnettet i sitt distrikt. (Foto: Dag Jørstad/Twitter)
Bråstopp: Svensk politi stopper en kolonne med Bandidos-motorsykler på vei inn til Sweden Rock festival 2012. (Foto: Erik Inderhaug)
Smått men praktisk: Veldig praktisk i trange bygater i Toscanas mange middelalderbyer - det lokale bypolitiet «Polizia Municipale» tilpasser bilparken til omgivelsene i Italia. (Foto: Torstein Pihlmann)
Hestevask: Når en hest gir en kattevask, hva blir det da? Politihesten Balder bidrar til å holde Oslo-politiets bilpark skinnende ren. (Foto: Politihestenes venner/Facebook)
Rullende bur: På vei til en ny treningsdag i en av Oslo-politiets innsatsbiler. (Foto: Rune H./Twitter)
Samarbeid med suksess: UP og Tollvesenet samarbeidet om en kontroll på Svinesund 25. januar 2014. Resultatet ble fem pågrepne polakker og et større beslag av sigaretter, sprit og øl. (Foto: Utrykningspolitiet/Twitter)
Kort snorklipp: Justisminister Anders Anundsen (Frp) åpner det nye politihuset i Østfold sammen med politimester Beate Gangår og politidirektør Odd Reidar Humlegård. (Foto: Justisdepartementet/Twitter)
Reint politi: Det finske politiet har uniformerte reinsdyr i sin tjeneste. Noe å tenke på for det norske Reinpolitiet? (Foto: Ellen Katrine Hætta/Twitter)
Lovlydige bikere: Bilde av ryggen til presidentene i politi-MC-klubbene som var representert under Law Enforcement MC Convention i Tsjekkia i 2012. Norske Iron Pigs til høyre. (Foto: Audun Myhre/Iron pigs)
Tøyer strikken: Moderne IKT-løsninger i nye politibiler møter gammel «teknologi». Syltestrikken holder Ipad-en sikkert på plass. (Foto: Arne M. Karlsen, Manglerud politistasjon Oslo)
Skuddsikker i sivil: Kanskje er det den sivile bekledningen som gjør at denne sivile politimannen føler han glir inn i omgivelsene? Bildet henger i hvert fall på veggen til allmenn forlystelse i politihuset på Hamar. (Foto: Ole Martin Mortvedt)
Basiskurs: Årlig tar Manglerud politistasjon i Oslo imot flere ivrige Politihøgskole-studenter på forebyggende. I år startet opplæringen i det små. (Foto: Manglerud politistasjon/Facebook)
Stang ut: Oslo-ordfører Fabian Stang (H) i en av politiets MIK-biler. Kanskje har han fått inspirasjon til å håndtere tøffe, politiske debatter på en helt ny måte? (Foto: Stig Kolstad)
Hodestups: En skikkelig «trykkleif» fra Politiets Fellestjenester - eller et genialt designgrep for at politifolk også skal være synlige når de kaster seg hodestups over kjeltringene? (Foto: Stig Kolstad)
Bjeff på direkten: Politihunden Leo og Arnfinn Storkås i Telemark politihundlag er klare til intervju på NRK radio. Om begge fikk uttale seg, er ikke kjent. (Foto: Britt Boyesen, NRK)
Fargerikt fellesskap: Oslo-politiets bilpark kommer i mange farger og størrelser. Her representert ved gammel og ny uniformering, og en mørkere MIK-bil. (Foto: Stik Kolstad)
Ein, schwei, polizei: Tysk politi på rekke og rad i Berlin. (Foto: André Schwarz)
Hester på handletur: Også rytterkorpset trenger påfyll. Her fra en lunsjpause ved Narvesen foran Stortinget. (Foto: André Schwarz)
Snølek i Troms: Politistudenter tar seg en leken pause under en skredøvelse i Troms. (Foto: Sunniva Kleppe)
I full sving: Om dette bildet er tatt fra en kappkjøring, og det er førstemann som signaliserer for seier, vites ikke. Men høy stilkarakter får han definitivt. (Foto: Ukjent)
Selfie fra scenen: 210 tilskuere på Politiets Fellesforbunds (PF) landsmøte i Bodø måtte pent vente, da PF Saltens lokallagsleder Kenneth Magnussen og hans forgjenger Robin Johansen skulle forevige åpningen. (Foto: Kenneth Magnussen)
Nedsnødd beredskap: Dette er ikke bilder fra en arkeologisk utgraving, men derimot tre politibiler i Sogn og Fjordane politidistrikt. Bilen til høyre, distriktets kriminaltekniske bil, framsto også som en isbil innvendig, og mye utstyr måtte kastes. Kanskje Politiets Fellestjenester bør begynne å tilby snøfreser og isskrape? (Foto: Jan B. Skrøppa, Sogn og Fjordane PD)
Brum brum: Om den godslige bamsen på motorsykkelen er symptomatisk for fysikken til den gjennomsnittlige politimotorsyklist, skal være usagt. Men vi får anta at bemanningen i politiet er høy nok til at vi slipper å se denne karen på veien. (Foto: Ukjent)
Hold your horses: London-politiets hester fraktes standsmessig rundt i byen. Her på vei hjem fra fotballkamp. (Foto: Erik Inderhaug)
På tre hjul: Politiet på T-banen i New York er utstyrt med denne trehjulingen til bruk under patruljering på T-banen. Kanskje noe for administrasjonssjefene i norsk politi som sliter med å finne penger til nye politibiler? (Foto: Eivind Hellesund)
Trangt om plassen: Mange steder i landet ble tjenestemenn nødt til å trekke inn magen litt ekstra under årets 17. mai-feiring, da paradeuniformen skulle trekkes over lettvesten. Her hjelpes en dame med barn og gassballong forbi kompakte menneskemasser ved Aker Brygge i Oslo. (Foto: Ådne Sinnes)
Egger til strid: Russ i Rogaland har som tradisjon å «raide», det vil si å kaste egg, mel, ketchup og annet for å tilgrise «motstanderens» bil. Dette kan skape farlige situasjoner i trafikken, og derfor beslaglegges «raideutstyr» under russetiden. (Foto: Kent Skibstad)
They see me rollin': I Frankrike har politiet tatt sommeren. Utenfor gigantmuseet i Louvre i Paris er rulleskøytene hentet fram. Her hjemme gjenstår det å se om rollerblades blir en frynsegode i regjeringens «bolyst»-pakke til framtidens nærpoliti (Foto: Erik Inderhaug)
Plasterpolitiet: Rett rundt midnatt, på vei hjem fra ferie, faller lille Oskar på Grønland i Oslo og skrubber kneet sitt. Han har skrubbsår på kneet fra før, og etter en lang dag på reise gjør det så vondt at det må gråtes litt. Varslet av lyden kommer en politimann løpende. – Vent her, så fikser vi dette, sier politimannen. Oskar gråter ikke lenger. Han får plaster på kneet og drømmen om å bli politimann står om mulig enda sterkere etter møtet med den tøffe, men snille, politimannen. (Foto: Pia Prestmo)
Mobilt politi: Kan dette være regjeringens løsning på å få politiet dit folk bor? Politiet i Oslo har i flere år hatt denne politienheten utenfor den amerikanske ambassaden. ¬– Med en romslig pickup kan man lett flytte enheten dit folk er, og problemet knyttet til lokalpolitiet er løst, sier justisminister Anders Anundsen i et ikke verifisert intervju til vår utegående reporter. (Foto: Kjetil Drange)
Burhund: Politihunden Bjarne trives godt i nytt bur. Han er en av de første som har fått prøveligge politiets nye hundebil, Volvo XC70. (Foto: Torkjell Trædal)
I en tynn tråd: Ansiktsuttrykket til den kanadiske politihunden Niko sier det meste. Det er ikke bare bare å trene rappellering med matfar. (Foto: Vancouver Police Department/Facebook)
Trøste og bæh-re: Den nyoppstartede Dyrekrimgruppa ved Sør-Trøndelag politidistrikt er i gang. Politibetjent Karine Larsen får en god klem av geitekillingen «Muffin» på Voll 4H-gård i Trondheim. Der var alt i orden. Den eneste som var lei seg var politibamsen Eddy som ikke fikk være med fordi han kunne skremme de andre dyrene, selv om han ikke var bevæpnet. (Foto: Tina Marielle Værnes, Adresseavisen)
Nå er alle på nødnett: I desember i fjor markerte toppledelsen i politiet at hele Norge er på nødnett. Det betyr absolutt alle. Også schæfertispa Æxi (1), som til daglig er sivil kontorhund på Time lensmannskontor i Rogaland. (Foto: Asle Tjemsland)
Framskutt lagring? Hvorvidt denne tilhengeren er full av politiets tjenestevåpen i tilfelle Oslo-politiet skulle få et stort og akutt behov for å bevæpne seg, har det ikke lyktes Politiforum å få rede på. Men strategisk plassert foran de folkevalgtes arbeidsplass, er den. (Foto: Erik Inderhaug)
Politiarbeid på stedet: Stort og robust er det snart utslitte honnørordet som preger politireformen. Her har politibetjenten tatt dette bokstavelig. Et stort og robust fjernsyn fikk akkurat plass inne i politibilen slik at fingeravtrykkene kunne sjekkes. Politiforum kjenner ikke til om fingeravtrykkenes rettmessige eier er gjenfunnet. (Foto: Sivert Grøntvedt)

Politibildet

Send inn ditt politibilde

Til toppen