KREVENDE: Når skipuben og de andre utestedene i Trysil er åpne vinterstid, medfører det mye ekstraarbeid for politiet. ARKIVFOTO: Østlendingen

– Må bemanne for å sikre tryggheten i Trysil

Norges største skisted har stått uten økt politibemanning i 18 år. Det får fylkesrådslederen til å reagere og tar saken til justisministeren.

Publisert Sist oppdatert

I forrige kunne Politiforum fortelle om en svært presset bemanningssituasjon for politiet i Trysil. For mens bygdas innbyggere øker fra rundt 6.500 til nærmere 50.000 i vinterhalvåret, står politibemanningen på stedet hvil - samme sted som i 1999.

Lensmannen og betjentene i Trysil er slitne, og de fortviler over å ikke bli hørt.

− Jeg må si jeg begynner å bli lei av å oppringt på fritiden lørdag og søndag morgen for å stille opp til å ta avhør av voldtektsforbrytere, voldsmenn og fornærmede mens jeg egentlig skulle forsøke å sove ut, og senere på dagen gjennomføre planlagte aktiviteter. Alle private planer kastes til side, forteller politibetjent Karl Nordlie (30).

Dette får fylkesrådsleder i Hedmark fylkeskommune, Per-Gunnar Sveen til å reagere, skriver Østlendingen.

– Det er helt nødvendig at bemanningen ved Trysil lensmannskontor styrkes for å sikre folks nødvendige trygghet. Det er også nødvendig for ikke å brenne ut de polititjenestemennene som jobber ved dette lensmannskontoret, sier han til avisa.

Fylkesrådslederen har derfor sendt en bekymringsmelding til justis- og beredskapsminister, Per-Willy Amundsen (FrP).

– Jeg spør om statsråden er kjent med situasjonen i Trysil, og om han vil bidra med nødvendige ressurser for å styrke bemanningen ved kontoret. Foreløpig har jeg ikke fått noe svar. Det er en helt tydelig utvikling av økt vinterturisme i Trysil de siste 15-20 årene, så behovet til politiet er meget godt begrunnet, sier Sveen til Politiforum.

Fylkesrådsleder i Hedmark fylkeskommune, Per Gunnar Sveen (Ap). Foto: Per Erik Holland
Powered by Labrador CMS